Για μένα αλλά χωρίς Εμένα

2018-01-23


Για μένα αλλά χωρίς Εμένα

⚊ Χρονογράφημα ⚊

Από τη σειρά: Δια χειρός Μιχαήλ

Νοιώθω τόσο μόνος, τόσο πληγωμένος τόσο αδύναμος να καταλάβω όλα αυτά που συμβαίνουν δίπλα μου για μένα αλλά χωρίς εμένα.

Η ζωή τρέχει και εγώ έχω κάνει τόσα λίγα, όλοι νοιάζονται, κόπτονται για μένα αλλά με τους όρους και τις προϋποθέσεις που οι ίδιοι θέτουν, για τη δίκη μου άποψη χέστηκαν απλά νοιάζονται για μένα.

Κάθε φόρα που κοιτάζομαι στον καθρέφτη και βλέπω τα σημάδια του χρόνου αναρωτιέμαι γιατί συμβιβάστηκα με τις πράξεις των άλλων, γιατί υποχώρησα στις απατήσεις τους, γιατί πια δεν φωνάζω αλλά μιλώ χαμηλοφώνως και διακριτικά.

Ίσως ξεκουράζετε η ψυχή μου από τις απογοητεύσεις, από τα προδομένα όνειρα, ίσως ξαποσταίνει πριν την ανάταση και το νέο ξεκίνημα.

Ίσως πάλι να έχει παραδοθεί, βλέπεις κάθε προσπάθεια κάθε όνειρο συγκρούετε με όλους όσους νοιάζονται για μένα αλλά χωρίς την συμμετοχή μου.

Πάλεψα να ξεφύγω από την φτώχεια των συναισθημάτων σας αλλά δεν τα κατάφερα η αληθινή αγάπη μου χτύπησε την πόρτα, αλλά και αυτή με πρόδωσε.

Το να γραφώ πέντε έξι γραμμές για να περιγράψω την πίκρα της ψυχής μου είναι η μεγαλύτερη ήττα μου και αυτό είναι που με πληγώνει πιο πολύ από όλα.

Όμως ελπίζω πως σύντομα θα ξεπροβάλει μέσα μου η δίκη μου επανάσταση, η δίκη μου ανάσταση, η δική μου Νίκη, τότε που θα αποφασίζω για μένα με μένα χωρίς εσένα.

Δημιουργός: Ζεχερλής Μιχάλης 

⚊ Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Από τη σειρά: Δια χειρός Μιχαήλ

Φέτος το καλοκαίρι δεν βρήκα ούτε μια σταλίτσα χρόνο για να πραγματοποιήσω την τρελή μου επιθυμία να τελειώσω το βιβλίο που αγόρασα πριν τρεις ολόκληρους μήνες, αλλά λίγο πριν τελειώσει ο Σεπτέμβρης αποφάσισα επιτέλους να το διαβάσω, λίγες σελίδες από την αρχή του όλο κι άλλο είχα προλάβει να ξεφυλλίσω.

Θολή μέρα η σημερινή, η ομίχλη σου τρυπά τα κόκαλα και η παγωνιά πλάκωσε όλη την πόλη, παραμονή Χριστουγέννων σήμερα, χωρίς παιδικές φωνές, χωρίς κάλαντα που θα σκορπούσαν μια μικρή ελπίδα στο θολερό απόκοσμο τοπίο μιας ερημικής πόλης.

Δεν υπάρχει κάποια εισαγωγή ούτε θα δρέψει δάφνες λογοτεχνικού κείμενου το σημείωμα αυτό.

⚊ Διαβάστε επίσης

⚊Νέα από την Τέχνη και τη Ζωή

Γη και Σελήνη

★★★★★
Δημιουργός: Ζεχερλής Μιχάλης
Νυχτερινός Επισκέπτης
Θέμα:Ένα ταξίδι σκοτεινό της καρδιάς που βασανίζεται από τη μοναξιά και ένα νυχτερινό επισκέπτη που τη χαράζει μέχρι που ο πόνος την κομματιάσει...

man_partitoures

Του Μιχάλη Ζεχερλή
Θέμα: Ύμνος στα δάκρυα που ξεπλένουν τους την οδύνη από τους χειμώνες της καρδιάς.

Άντρας με πουλόβερ

Φεγγάρια
Θέμα:Μία πολύ όμορφη Μουσική μπαλάντα,ένα εξαιρετικό μουσικό απόσταγμα ήχων, που έγραψε ο Σπύρος Ζεχερλής τη μουσική τους στίχους και την ερμηνεύει ο ίδιος.

STELIOS ROKKOS_2

★★★
Έλα μου
Στέλιος Ρόκκος
Θέμα:Θέλω να πω τόσα πολλά μα δεν μου βγαίνει λέξη
Ν' αγγίξω την καρδούλα σου να δούμε αν θ' αντέξει....

Xronia_1980

★★★★
Η Γιαγιά μου η Χρονιά
01-11-2023
Θέμα:Στεκόταν εκεί καθιστή με ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη και στο πλάι της ο Παππούς μου όρθιος με το τσιγκελωτό μουστάκι του, όμορφος άντρας , η φωτογραφία τους κιτρινισμένη από τον καιρό σε μια κορνίζα σε περίοπτη θέση στο σαλόνι μας...

Marlene_Dietrich

Αποφθέγματα
★★★★
15 Τολμηρά και Συναρπαστικά Αποφθέγματα της Μαρλέν Ντίτριχ της πιο μοιραίας γυναίκας του σινεμά.
Θέμα:Η Μαρλέν Ντίτριχ γεννήθηκε 27 Δεκεμβρίου του 1901 και απεβίωσε 6 Μαΐου του 1992, ήταν Γερμανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και τραγουδίστρια που κατείχε τη γερμανική και την αμερικανική υπηκοότητα. ..

Άνδρας_παίζει_κιθάρα

Αποφθέγματα
Αποφθέγματα και παροιμίες για την μοναξιά
Θέμα:Η Μοναξιά είναι δυστυχία, είναι σα να ζεις στην έρημο μόνος δίχως καμία ελπίδα επιβίωσης. Για αυτήν την δυστυχία έγραψαν Δημοφιλείς Προσωπικότητες τούτου του κόσμου, που ίσως σας ενδιαφέρουν...

Cigarette_Girl

★★★★
Cigarette Girl: Μια εξαιρετική σειρά από την Ινδονησία που εντυπωσιάζει
Θέμα:Το Cigarette Girl είναι μια ερωτική, ιστορική τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ratih Kumala που διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1960 με φόντο την καπνοβιομηχανία της Ινδονησίας, η οποία είναι στενά συνυφασμένη με την ιστορία της χώρας...