Μουσικά Δρώμενα

Σύντομη περιγραφή:

Στην ενότητα μας Μουσικά Δρώμενα παρουσιάζουμε τα πιο αγαπημένα τραγούδια σας, τους στίχους τους, και τις μικρές, μυστικές, μουσικές τους ιστορίες. Ανακαλύπτουμε καινούργιους τραγουδοποιούς και σας ενημερώνουμε για τις δημιουργίες τους.
Για την ιστορία, το πρώτο τραγούδι για το οποίο ασχολήθηκαν τα Μουσικά δρώμενα ήταν ένα απόσπασμα από το δημιούργημα του Β.Κορνάρου ο Ερωτόκριτος σε μια εξαιρετική ερμηνεία του Νίκου Ξηλούρη.

⚊ Μουσικά δρώμενα

⚊ Στίχοι & Ιστορίες

Το 1988 κυκλοφορεί το Άλμπουμ «Του έρωτα & της φυγής» του Δημήτρη Μητροπάνου που περιλαμβάνει το τραγούδι «Απόψε θα 'θελα» που κάνει τεράστια επιτυχία και μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο κλασικά λαικά τραγούδια του Μητροπάνου.

Η «Αόρατη πληγή» είναι τραγούδι που μιλάει κατευθείαν στις ψυχές των βασανισμένων από τον έρωτα ανθρώπων, σε μία εξαιρετική ερμηνεία από τη μαγική φωνή της Μελίνας Ασλανίδου. Συμπεριλαμβάνεται στο Άλμπουμ Pehnidi Ine, με πρώτη Ημερομηνία κυκλοφορίας του το 2005.

Το πασίγνωστο λαϊκό τραγούδι μια «Μια χαμένη Κυριακή» το ερμήνευσαν πρώτη φορά η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής, περιλαμβάνεται στο μουσικό Άλμπουμ «Το ταμ ταμ» και κυκλοφόρησε το 1980, συνθέτης του ήταν ο Κώστας Χατζής και στιχουργός του ο Φιλέρης Ξενοφώντας.

Η τροφή θρέφει το σώμα, το διάβασμα τον νου και τέλος η μουσική θρέφει την ψυχή. Ένα τέτοιο τραγούδι είναι και το «Καπηλειό» που σε ταξιδεύει σε τόπους μακρινούς της καρδιάς με τις νότες του και ευφραίνει, σε χορταίνει την ψυχή με του στίχους του.

Το τραγούδι «Μέλισσες» που ερμήνευσε με τη χαρακτηριστική φωνή της η Φωτεινή Βελεσιώτη χαρίζοντας της μια τεράστια δισκογραφική επιτυχία, συμπεριλαμβάνεται στο Άλμπουμ «Τα παιδιά της άλλης όχθης» και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011 σε στίχους της Ελένη Φωτάκη και μουσική του Γιώργου Καζαντζή.

Το «Έλα μου» είναι ένα από τα πιο μελωδικά τραγούδια για τον Έρωτα και το ερμήνευσε μοναδικά ο Στέλιος Ρόκκος, ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδοποιούς και καλλιτέχνες του Ελληνικού πενταγράμμου. Τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού τους έγραψε ο ίδιος ο Στέλιος Ρόκκος.

ο Στέλιος Ρόκκος αυτός ο εξαιρετικός μουσικός και ερμηνευτής που μας χάρισε δεκάδες υπέροχα τραγούδια, ως πιτσιρικάς είχε το όνειρο να μπαρκάρει στα καράβια για να γλυτώσει από την μονοτονία της Ελληνικής επαρχίας και ευτυχώς που δεν μπάρκαρε και μας χάρισε αυτή την υπέροχή μπαλάντα που τους στίχους και τη μουσική έγραψε ο ίδιος.


zecherlis

Δείτε: Tα καλύτερα του Moments Blog
Θέμα:Οι κορυφαίες δημοσιεύσεις των συνεργατών του Μoments blog που λάτρεψαν οι αναγνώστες μας όλα αυτά τα χρόνια.

Sorry, your browser does not support inline SVG.

blog_69

● Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας και αποκτήστε πρόσβαση στο premium περιεχόμενο του moments blog.Χωρίς κανένα κόστος. Θα λάβετε ειδοποίηση μέσω email όταν το αίτημα σας εγκριθεί.

Είμαστε η δική σου συντροφιά