Μαύρος Καθρέπτης

2020-01-24

"Δέξου το φως των παρόντων γιατί μόνο έτσι θα σβήσεις το σκοτάδι των απόντων "

Δεν υπάρχει κάποια εισαγωγή ούτε θα δρέψει δάφνες λογοτεχνικού κείμενου το σημείωμα  αυτό.

 Τις τελευταίες ημέρες γεγονότα που δεν μπορώ να ελέγξω μου τρώνε τις σάρκες της  λιγοστής είναι η αλήθεια πίστης μου στην φυλή των ανθρώπων.

Πολλές φορές ως αυτοπροστασία η καρδιά πλάθει  γιατί το έχει ανάγκη τον τέλειο σύντροφο ή φίλο φθάνει όμως  μόνο ένα τηλεφώνημα κάποια τυχαία μέρα και μια απάντηση του τύπου « Δεν μπορώ να σου μιλήσω τώρα γιατί είμαι έξω και με βρίσκεις απασχολημένη η απασχολημένο» με το ύφος εκείνο το δήθεν πρόσχαρο που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι δωδεκάχρονο .

Στην συνεχεία ακούς και την φράση που είναι τόσο καλά δομημένη, λες και την κάνανε πρόβα κάθε μέρα περιμένοντας την κλήση σου ,που θα σε αποτελειώσει  «Εντάξει θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή αργότερα»  σαν δήθεν να μιλάτε τόσο συχνά που είναι φυσιολογικό επακόλουθο να τα πείτε κάποια στιγμή αργότερα ,εκείνη την στιγμή νιώθεις ότι θέλεις να ξεσκίσεις την ψύχη σου και να πυροβολήσεις το μυαλό σου που σου προέτρεψε να κάνεις τέτοιο λάθος και να δώσεις δικαίωμα να σου καρφώσουν την σημαία της απαξίωσης τους  στο κρανίο σου.

Τα κίνητρα σου όσα αγνά και αν είναι ,είναι αδιάφορα σε επίπεδο μηδενικού ενδιαφέροντος για αυτούς ,απλά εσύ ελπίζεις μάταια και εντελώς λαθεμένα ότι το αγνό δικό σου ενδιαφέρον θα μετρήσει τελικά και θα σου δώσει την πρόσβαση που επιθυμείς στην ζωή τους ,όμως αντιλαμβάνεσαι δυστυχώς λάθος ,τίποτα δεν συγκινεί ένα απόντα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μείνεις και να ζυμωθείς με τους παρόντες ίσως αυτοί να αξίζουν λίγο παραπάνω από την προσοχή σου.

Μην επιτρέπεις να αποπλανείται η ψύχη ,η καρδιά και το μυαλό σου από τυχαία γεγονότα ,είναι μόνο όνειρα ,φαντασιώσεις και ελπίδες που χτίζει η καρδιά σου για να μπορεί να αντέξει την απουσία τους.

Πολλές φορές λοιπόν κάποιοι άνθρωποι μας προσφέρουν περισσότερα με την απουσία τους παρά με την παρουσία τους.
Μιχάλης Ζεχερλής


Tags :
Πάθη Σεπτέμβρης
Νοέμβρης
Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο έρωτας είναι τυφλός έλεγε ο Σαίξπηρ ,για κάθε ανθρώπινο όν η αγάπη το πάθος ,ο πόθος έχουν το δικό τους ξεχωριστό όνομα ,έτσι αντιλαμβάνονται στην ζωή τον κόσμο των συναισθημάτων ,για τον Οθέλλο στο όνομα της Νίκης κρυβόταν ο δικός του μυστικός κόσμος ο κόσμος των δικών του συναισθημάτων.

Η συνάντηση μας με τον Οθέλλο κανονίστηκε για τις εικοσιπέντε Μαΐου στην Βιέννη στις οκτώ η ώρα το βράδυ στο Cafe Sacher κοντά στο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου απέναντι από την όπερα στην οδό Philharmoniker .

Αγαπημένες δημοσιεύσεις

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ο Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε ήταν σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος. Έγραψε κριτικά δοκίμια πάνω στη θρησκεία, την ηθική, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες, δείχνοντας ιδιαίτερη κλίση στη χρήση μεταφορών, ειρωνείας και αφορισμών.

Για να ανακαλύψει ποιοι γιορτινοί προορισμοί εντυπωσιάζουν περισσότερο όσον αφορά στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, η DFDS, μια ακτοπλοϊκή εταιρεία που ασχολείται με κρουαζιέρες, διεξήγαγε μια έρευνα μέσω του TikTok.

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog