Τα ταξίδια της Εστέλλας

2019-03-04
◼ Σειρά διηγημάτων: Στιγμές από τη ζωή μου

Τα ταξίδια της Εστέλλας

Κάθε βράδυ εδώ και χρόνια τώρα η Εστέλλα ταξιδεύει σε κόσμους παράξενους και μακρινούς μέσα σε χειμώνες και καλοκαίρια , μαγεύεται από μέρη που λάμπει η θάλασσα ή τραγουδά ο άνεμος , τόπους που σπάνια βλέπει ανθρώπου μάτι .

Όλη την ημέρα τρέχει να τα προλάβει όλα , είναι γιατρός στο επάγγελμα ,συμβουλεύει με περίσσια ευαισθησία είναι αλήθεια  τους ασθενείς της, γράφει συνταγές ,δίνει κουράγιο στου συγγενείς τους ,βοηθά τους συναδέλφους της, για όλους έχει ένα καλό λόγο να πει .

Το απόγευμα γυρνά στο σπίτι , πρέπει να μαγειρέψει για τα δυο της παιδιά να τα διαβάσει, να πλύνει , να σιδερώσει , να στρώσει το τραπέζι και κάπου εκεί αργά το βράδυ έχει τελειώσει με όσα την βαραίνουν στο διάβα της ημέρας , αποκαμωμένη ξαπλώνει για να αρχίσει το ταξίδι της.

Παίρνει καράβια για να διασχίσει τους ωκεανούς, να χαρεί την αλμύρα τους ,να νοιώσει την δροσιά τους, να πολεμήσει με κουρσάρους, να τρέξει σε παραδεισένιες παραλίες, να ξαπλώσει κάτω από φοίνικες και να χορέψει , να τραγουδήσει δίπλα σε μια φωτιά και να αποκοιμηθεί από το νανούρισμα που κάνουν τα κύματα όσο σφιχταγκαλιάζονται με την αμμουδιά και τα βότσαλα της.

Το πρωί πάλι εκεί να εξετάσει τον Γιωργάκη που αρρώστησε βαριά από γρίπη, να μαλώσει την κυρία Τασία που δεν παίρνει τα φάρμακα της για το ζάχαρο, να καλύψει τον Αλέξανδρο που σήμερα δεν ήρθε στο ιατρείο γιατί ήταν ασθενής, να παρηγορήσει την Δόμνα την νοσοκόμα για το κάκια αρρώστια που την βρήκε και να γράψει την συνταγή για τον Πέτρο που τον τρώει το σαράκι της μελαγχολίας μέρα με την μέρα .

Το απόγευμα φθάνει στο σπίτι ,δεν σκέφτηκε καθόλου την κούραση της μέρας, άρπαξε τον Χρήστο να τον βάλει στο μπάνιο και τον  Κωστάκη να του ετοιμάσει τα ρούχα για την εκδρομή που θα πήγαινε αύριο με το σχολειό, έστρωσε το τραπέζι, το βραδινό γεύμα είναι ιερό για την Εστέλλα είναι η μόνη ώρα της μέρας που μαζεύεται όλη η οικογένεια .

Άργησε λίγο για το ταξίδι της το σημερινό , άγρια θεριά την συντροφεύουν στα τροπικά δάση ,δέντρα ψηλά ως τον  ουρανό σκεπάζουν τις καυτές ακτίνες του ήλιου , καταρράκτες δροσίζουν το κορμί της και παράξενα φρούτα γλυκαίνουν τα χείλι της, ταξιδιάρικα πούλια την καλούν για να μιλήσουν για τα ταξίδια τους, χάρτες απλώνονται και κλείνουν μπρος στα μάτια της και φίλοι, έρωτες από τα ξένα συντροφεύουν τα καράβια της.

Ξύπνησε από τις πέντε το πρωί η Έστελλα ετοίμασε το πρωινό για τον Άρη τον Άντρα της που σήμερα έπρεπε να φύγει νωρίς γιατί είχε μια σπουδαία επαγγελματική συνάντηση ετοίμασε τα ρούχα των παιδιών για το σχολείο και κίνησε για την εκκλησιά, θα άναβε ένα κερί και θα άφηνε μια λειτουργιά πριν πάει στην δουλειά της, ερχόταν η ημέρα των ψυχών και της έλειπε πολύ η μητέρα της ,μια άγια γυναίκα που έφυγε νωρίς από την κακιά αρρώστια που βασανίζει τον σημερινό κόσμο ,αυτή την δίδαξε την καλοσύνη, την αγάπη για τους ανθρώπους ,την ηρεμία και την απλότητα να αντιμετωπίζει τα προβλήματα με στωικότητα .

Γύρισε νωρίς σήμερα στο σπίτι, έβαλε πλυντήριο ,σιδέρωσε ,πέρασε και από το σχολείο των παιδιών για να μάθει την πρόοδο τους, διάβασε ότι νέο κυκλοφορούσε στην ιατρική επιστήμη μαγείρεψε και αργά το βράδυ άφησε τον νου να ταξιδέψει στους νέους κόσμους συντροφιά με όσους γνώρισε στα όνειρα της ,τους καθημερινούς συνταξιδιώτες της.

Οι στέπες και η έρημος ήταν ένα βήμα και το βράδυ ήταν μεγάλο, είχαν αποφασίσει να κατασκηνώσουν σε μια Όαση με φοίνικες με το δροσερό πηγάδι  στο κέντρο της ,θα άναβαν φωτιές και θα απολάμβαναν το σιγανό μακρόσυρτο τραγούδι της .

Θα αφήνανε τις σταγόνες του  χθες, τα όνειρα τους για το σήμερα και τις ελπίδες τους για το αύριο να γίνουν ήχοι του ανέμου , να τρέξουν στην έρημο να μπλεχτούν με τους κόκκους της ,να καθίσουν πάνω στους πανύψηλους φοίνικες για να ξεκουραστούν και να ανέβουν στον καθάριο έναστρο ουρανό  για να απλωθούν ως ευχές σε όλους τους τόπους του κόσμου.

Ο οδηγός τους ο Μουσταφά αφού τάισε τις καμήλες και τις έφερε νερό για να δροσιστούν από το ρυάκι που κυλούσε ανάμεσα από τους γέρικους φοίνικες έκατσε δίπλα τους να τραγουδήσει για την ομορφιά της ζωής και τον έρωτα  του για μια γυναίκα.

«Σε εκλιπαρώ ω Νείλε εσύ

Που κυλάς ανάμεσα στα πράσινα νησιά

Πες μου αν είδες την όμορφη γαλανομάτα»

Ξημέρωσε, ο ήλιος πέρασε μέσα από τις βαριές κουρτίνες και χάιδεψε το πρόσωπο της Εστέλλας , την καλημέρισε και άρχισε τα παιχνίδια για να την ξυπνήσει γλυκά από τα όνειρα  της.

Με μιας η Εστέλλα πετάχτηκε όρθια από το κρεβάτι και άρον-άρον άρχισε να τρέχει προς την κουζίνα , ο Γολγοθάς της άρχιζε και την σημερινή μέρα πρωί-πρωί .
Δημιουργός: Ζεχερλής Μιχάλης⚊ Σχετικές δημοσιεύσεις

◼ Από τη σειρά διηγημάτων: Στιγμές από τη ζωή μου

Later_it_652

Something less than nothing
Πρώτο μέρος
Από τη Σειρά διηγημάτων
Στιγμές από τη ζωή μου
Θέμα: Ο Δημοσθένης απολαμβάνει τον καφέ του στο Λονδίνο απέναντι από το Big Ben όταν αρχίζει η μοίρα να του παίζει περίεργα παιχνίδια.

psema

Το μεγάλο ψέμα
Από τη Σειρά διηγημάτων Στιγμές από τη ζωή μου
Θέμα: Έπρεπε να βρω τρόπο να της το πω, με βασάνιζε αυτή η διπλή ζωή. Δεν μου έφταιγε σε τίποτα η Κυριακή ήταν σε όλα της εντάξει, όμως ερωτεύτηκα έτσι χωρίς..

akri_765

Κάποιο χειμώνα στην Άκρη ενός Βουνού
Από τη Σειρά διηγημάτων Στιγμές από τη ζωή μου
Θέμα: Καθισμένος σε ένα μικρό καφέ στα Λαδάδικα άκουγα τα γαλάζια φεγγάρια να με μαλώνουν γιατί δεν γράφω τις ιστορίες που ζήσαμε μαζί στα ταξίδια που με συντρόφευαν αυτά τα χρόνια...

Septembris

Last day of September
Από τη Σειρά διηγημάτων Στιγμές από τη ζωή μου
Θέμα: Ο Αλέξανδρος δέχεται ξαφνικά ένα τηλεφώνημα από τον παλιό του φίλο Δημήτρη σε μία ιδιαίτερα σημαντική μέρα για αυτόν . Η κλήση του Δημήτρη τον αναστατώνει γιατί του ξυπνά αναμνήσεις που τον σημάδεψαν την ζωή του.

⚊ Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Το ντοκιμαντέρ του Netflix με τον τίτλο «Αυτό που έκανε η Τζένιφερ» ( What Jennifer Did) είναι συγκλονιστικό, το σκηνοθέτησε η Τζένι Πόπλγουελ και περιγράφει την αληθινή ιστορία της δολοφονίας της Bich Ha Pan μητέρας της Jennifer .

Ο Περίανδρος ο Κορίνθιος γεννήθηκε στην Κόρινθο και ήταν ο δεύτερος τύραννος της Κορίνθου, διαδέχθηκε τον πατέρα του Κύψελο ο οποίος ανέτρεψε την πανίσχυρη Δωρική οικογένεια Βακχιάδαι που ήταν βασιλείς στην πόλη. Απεβίωσε το 585 π.Χ. και η ιστορία τον κατέταξε σε έναν από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας μαζί με τους Θαλή τον Μιλήσιο, τον Βία τον...

Το FBI: International είναι αμερικανικής παραγωγής αστυνομική τηλεοπτική δραματική σειρά που αν δεις έστω και ένα επεισόδιο της εθίζεσαι τόσο πολύ που την παρακολουθείς ασταμάτητα. Πρωτοκυκλοφόρησε το 2021 και η τρίτη της σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 13 Φεβρουαρίου 2024. Το σενάριο της σφιχτό, γεμάτο δράση και εκπλήξεις. Οι ιστορίες της είναι...

⚊ Διαβάστε επίσης

Tέχνη & Ζωή
Mε το δικό μας βλέμμα

Οι Βικτωριανοί

★★★★
Οι Βικτωριανοί (Οι δικοί μου ξένοι)
Θέμα: Φέτος το καλοκαίρι δεν βρήκα ούτε μια σταλίτσα χρόνο για να πραγματοποιήσω την τρελή μου επιθυμία να τελειώσω το βιβλίο που αγόρασα πριν τρεις ολοκλήρους μήνες, αλλά λίγο πριν τελειώσει ο Σεπτέμβρης αποφάσισα...

misi_alithia

17-03-2023
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Η μισή αλήθεια
Θέμα: Για την αναγκαιότητα μια αλήθειας ολόκληρης και όχι τοσοδούλα και μικρή γράφετε Η μισή αλήθεια στη Θεσσαλονίκη το 1998 και προστίθεται σε αυτή τη συλλογή ως το τελευταίο δημιούργημα της...

Delfini

Παράξενα νέα
18 πολύ παράξενα αλλά παντελώς αληθινά γεγονότα που θα σας εκπλήξουν
Θέμα:Οι μοναδικές πληροφορίες που αφορούν περίεργα γεγονότα που είναι όμως αληθινά πάντα μας προκαλούν μια μεγάλη έκπληξη...

gerl_06

Το Κορίτσι της Ερμού
(Kεφάλαιο 14)
Θέμα:Ισμήνη: Πάρκαρα το αυτοκίνητο σε ένα στενό στην Λαμπράκη και περπατώντας πιασμένες αγκαζέ φθάσαμε σιγά-σιγά στο σπίτι....

Δείτε όλα τα κεφάλαια εδώ

eytixia

Αποφθέγματα (Quotes)
10 Αποφθέγματα για μια καλύτερη και ευτυχέστερη ζωή
Θέμα:Αν από τη ζωή σου αφαιρέσεις την περίοδο που περνάς δυστυχισμένα, τότε αυτή περιορίζεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για αυτό πρέπει να την απολαύσεις έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.....

Ta_dakria

Συλλογή Οι χειμώνες της καρδιάς μου
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Θέμα: Τα Δάκρυα του Domil είναι η απαρχή αυτής της ποιητικής συλλογής, που προσπαθεί μέσα από τους στίχους της να υμνήσει τα δάκρυα που ξεπλένουν την οδύνη και τον πόνο από τους χειμώνες της καρδιάς..

noveber_9876

The Woman of Nobember
Από τη Σειρά διηγημάτων
Στιγμές από τη ζωή μου
Θέμα: Αυτή η γυναίκα είχε σκλαβώσει το κορμί μου ,το μυαλό μου ,το είναι μου ολάκερο και να πω πως ήμουν πρωτάρης ή κάποιος λιγούρης που φούντωνε στην θέα μίας γυναίκας, όχι ομορφούλης ήμουν...

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου : Σελήνη κι Άστρα
Θέμα:Καταπληκτικοί στίχοι και μουσική που σε ταξιδεύει, τραγουδά με την χαρακτηριστική του φωνή ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου .


zecherlis

Δείτε: Tα καλύτερα του Moments Blog
Θέμα:Οι κορυφαίες δημοσιεύσεις των συνεργατών του Μoments blog που λάτρεψαν οι αναγνώστες μας όλα αυτά τα χρόνια.

Sorry, your browser does not support inline SVG.

blog_69

● Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας και αποκτήστε πρόσβαση στο premium περιεχόμενο του moments blog.Χωρίς κανένα κόστος. Θα λάβετε ειδοποίηση μέσω email όταν το αίτημα σας εγκριθεί.

Είμαστε η δική σου συντροφιά


Διαφ.