Το ξωτικό (Μέρος δεύτερο)

2023-07-17
◼ Από τη σειρά διηγημάτων: Στιγμές από τη ζωή μου

 Ένα παραμύθι για μεγάλους


Στον Κόσμο των Ανθρώπων


Το γεροντάκι της ιστορίας μας για άλλη μια μέρα αφού περιπλανήθηκε στους δρόμους της Αθήνας τρικλίζοντας και σκοντάφτοντας στα κατεστραμμένα πλακάκια της Μιχαλακοπούλου, ζητιανεύοντας έξω από τα λαμπερά της μαγαζιά, στολισμένα με κόκκινα αυγά και λαμπάδες ,γεμάτα παιχνίδια και ρούχα πολύχρωμα, ζωντανά σαν τον ανοιξιάτικο ουρανό της .

Γύρισε με δυσκολία στο ανήλεο , υγρό και σκοτεινό δωμάτιό του, έβγαλε την χαρτοσακούλα από την σκισμένη τσέπη του ,την άνοιξε και από το μπουκάλι που έκρυβε μέσα της άδειασε το περιεχόμενό του με μιας και αφού έκανε μια γκριμάτσα ευχαρίστησης σωριάστηκε στο πάτωμα δίπλα στο κατεστραμμένο τραπέζι του με την ξεχαρβαλωμένη καρέκλα που το συντρόφευε πολλά χρόνια τώρα.

Είχε βραδιάσει σε λίγες ώρες θα πλησίαζε η γιορτή της Ανάστασης του Κυρίου.

Η άνοιξη σκόρπιζε τις ευωδίες της και το νυχτερινό αεράκι τις μετέφερε στα ρουθούνια των περαστικών χαρίζοντας τους την δροσιά της.

 Ξαφνικά ένα πέπλο απλώθηκε και τύλιξε το ανήλεο δωμάτιο του γεροντάκου ,και έκανε αόρατο στα μάτια του κόσμου το ξωτικό που μέσα του κρατούσε απαλά τον γέροντα με τα δύο του χέρια ψηλά με την δύναμη που του χάριζε η αστερόσκονη , με μιας το μαγικό πέπλο σαν σύννεφο σηκώθηκε και χάθηκε στον καθάριο ουρανό.

Τους οδηγούσε στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, ο Snow διέκρινε από ψηλά, τον κόσμο με τις πολύχρωμες λαμπάδες να κατευθύνεται προς το εκκλησάκι  και  κάπου ανάμεσα  στο πλήθος την Ελευθερία να κρατά αγκαζέ ένα κύριο, υπέθεσε πως ήταν ο σύζυγος της και μπροστά να πηγαίνουν κατά πάσα πιθανότητα τα δύο παιδιά της οδεύοντας και αυτοί προς τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Σαν φθάσανε στην εκκλησιά, βρήκαν ένα σημείο δίπλα σε ένα πλάτανο και στάθηκαν για να ακούσουν  το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Ο Snow προσγειώθηκε λίγο άτσαλα αλλά κατάφερε το σημείο που διάλεξε να κατέβουν,ένα ξέφωτο πισω από μια τεράστια συκιά, να μπορούν απο εκεί να βλέπουν καθαρά την Οικογένεια της Ελευθερίας,ευτυχώς όταν πάτησαν στο έδαφος κράτησε σταθερά το γεροντάκι να μην φύγει από τα χέρια του.
Αφού πέρασαν μερικά λεπτά,ταρακούνησε απαλά για να ξυπνήσει τον Στρατή και του είπε χαμηλόφωνα «Κυρ Στρατή η ευχή σου πραγματοποιήθηκε έστω και λίγο αργά ,αλλά πραγματοποιήθηκε ,δες την Ελευθερία σου για λίγο και μετά πρέπει να σε γυρίσω πίσω από εκεί που σε πήρα, να ξέρεις ότι δυστυχώς η ίδια δεν μπορεί να σε δει.»

Στις πρώτες στιγμές ο γέροντας ήταν τρομαγμένος κοιτούσε με περιέργεια και φόβο αυτό το αστείο ανθρωπάκι με τα μυτερά αυτιά που του μιλούσε- αλλά κοιτώντας στο βάθος όπως του έδειξε με τα μικρά αστεία χέρια του ο Snow- είδε την Ελευθερία , σήκωσε με μιας τα μάτια του προς τον ουρανό και ευχαριστούσε τον Θεό για την ευχή που του πραγματοποίησε «Χριστός Ανέστη Ελευθερία» μονολόγησε

Την  ώρα που ο Ιερέας, ο  Πάτερ Ιωάννης, έψαλε με την μπάσα του φωνή το  «Χριστός Ανέστη»

«Χριστός Ανέστη καρδούλα μου» συνέχισε ψιθυρίζοντας και ξέσπασε σε κλάματα χαράς μετά από χρόνια ζούσε μια στιγμή ευτυχίας.

«Χριστός Ανέστη ο Κύριος» ψιθύρισε η Ελευθερία και αγκάλιασε τον άντρα της και τα δυο της παιδιά, ο Στρατής δακρυσμένος ευχαριστούσε το ξωτικό με ευχές ενός γέροντα που έστω από μακριά μπορούσε να δει ότι λάτρεψε περισσότερο σε αυτό τον άθλιο κόσμο.

Οι οικογένεια ξεκίνησε να φέρει το άγιο φως στο σπιτικό τους γελώντας ανταλλάσσοντας ευχές και τσουγγρίζοντας διαδοχικά τα κόκκινα αυγά που είχε βάψει με μαεστρία η Ελευθερία την Μεγάλη Πέμπτη, νικητής ο μεγάλος της γιός ,που καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι κρατώντας όλο περηφάνια το κόκκινο αυγό του.

Το ξωτικό έριξε λίγο ακόμα αστερόσκονη στον Στρατή ,τον σήκωσε απαλά  προς τον ουρανό και πέταξαν ψηλά με συντροφιά το νυχτερινό δροσερό αεράκι .

Ο Snow αφού έκανε έναν αριστοτεχνικό ελιγμό περνώντας μέσα από το μικρό παράθυρο που έβλεπε στον ακάλυπτο της οικοδομής, επέστρεψε τον γέροντα στο άθλιο μουντό διαμέρισμα του.

Προσεκτικά τον τοποθέτησε στο πάτωμα δίπλα στο κουτσό τραπέζι και ξεκίνησε τον δρόμο του γυρισμού βαθιά ικανοποιημένος για το αίσιο τέλος της αποστολής του αν και γνώριζε τι θα άκουγε από την Κύρη του μόλις θα καταλάβαινε την απουσία του.

O Στρατής για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν άγγιξε το μπουκάλι που θρονιαζόταν μέσα σε μια χαρτοσακούλα και που και που το σήκωνε και  έπινε γουλιά- γουλιά το περιεχόμενο του.

Ξύπνησε χαμογελαστός και αποφάσισε να πάει στο κουρείο του κυρ Σταμάτη για να ξυριστεί και να κουρευτεί, μετά θα έκανε ένα ζεστό μπάνιο μέσα στην σκάφη που είχε τόσο καιρό να χρησιμοποιήσει και θα ξεκινούσε να βρει την Ευτυχία.

Πίστευε πια -μετά τα γεγονότα της προηγούμενης μέρας-  πως άξιζε τον κόπο να ξανά προσπαθήσει να αρπάξει την ζωή του από την αρχή και να χαρεί όσες στιγμές  του απόμειναν.

Το όραμα


«Καλημέρα Ελευθερία» «καλημέρα Γιώργη έλα το πρωινό είναι έτοιμο»

«Τα παιδιά θα κατέβουν σε λίγο ,Κυριακή του Πάσχα είναι τα άφησα να κοιμηθούν λίγο ,ξενύχτησαν χθες ,βγήκαν με του φίλους του, τα ξημερώματα γυρίσανε»

Κάθισαν αντικρυστά στο τραπέζι της κουζίνας και απολάμβαναν το πλούσιο πρωινό που με μεράκι και άφθονη δεξιοτεχνία έφτιαξε η Ελευθέρια, κόκκινα αυγά ,τσουρέκι χειροποίητο και μέλι από τον κυρ Παύλο τον μελισσοκόμο.

Μετά από μια γουλιά δροσερού φυσικού χυμού πορτοκάλι ο Γιώργος κοίταξε στα μάτια την Ελευθερία «Χρυσαφένια μου χθες είδες και εσύ ότι είδα; ήταν μία στιγμή ,δεν ξέρω αλλά μου φάνηκε πως μέσα σε να λευκό σύννεφο στεκόταν ένας μεσήλικας και τον κρατούσε από το χέρι ένα κοντό περίεργο ανθρωπάκι σαν τις καρικατούρες που απεικονίζουν ξωτικά, στην αρχή ένοιωσα περίεργα αλλά ώσπου να συνειδητοποιήσω τι βλέπω χάθηκαν με μιας ,το είδες και εσύ; ή ήταν της φαντασίας μου ή από τα πολλά καπνογόνα και τα βεγγαλικά δεν κατάλαβα τι έβλεπα.» Χαμογέλασε κάπως προβληματισμένος και συνέχισε να πίνει αργά τον χυμό και να μασουλάει ένα κομμάτι από το πασχαλιάτικο τσουρέκι.

Η Ελευθερία ,γύρισε το πρόσωπο της προς το παράθυρο για να μην δει την έκπληξη της ,νόμιζε πως ήταν όραμα όταν είδε και αυτή τον αγαπημένο της Στρατή με ένα κοντό ανθρωπάκι μέσα σ ένα σύννεφο που έλαμπε και ακτινοβολούσε ένα λευκό φως, να την κοιτά στα μάτια για λίγα λεπτά και μετά να χάνεται ξαφνικά όπως εμφανίστηκε.

«Νομίζω πως κάτι είδα αλλά πιστεύω ότι μας γέλασαν τα μάτια μας θα αντιφέγγιζε από τα βεγγαλικά μετά το Χριστός Ανέστη και θα μας φάνηκε, αγάπη μου ,άντε παιδιά κατεβείτε να φάτε μεσημέριασε» έκανε πως φώναζε η Ελευθερία και στάθηκε στο παραθύρι βουρκώνοντας από συγκίνηση .

Ακόμα και σήμερα σκέφτηκε, ο Στρατής ο δικός της Στρατής ήταν μετά την οικογένειά της το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ζωή της και ας χάθηκε ξαφνικά και ας λύγισε από τις ευθύνες της αποτυχημένης του ζωής τον αγαπούσε, ίσως ο Θεός να την αξίωνε κάποτε να τον ξαναδεί, με αυτήν την σκέψη βγήκε στην αυλή να καθαρίσει τα άνθη τη λεμονιάς που σκόρπιζαν την ευωδία τους καθώς έπεφταν στις πέτρες που διακοσμούσαν την μικρή  αυλή τους .

Έτσι κανείς δεν θα έβλεπε τα δάκρυα που πλημμύρισαν σαν χιόνι τα γαλανά της μάτια,ούτε την συγκίνηση της για το θαύμα της χθεσινής μέρας.

Προς τον Κόσμο του παραμυθιού


Ο Snow ανήσυχος παρατηρούσε ξανά και ξανά το μαγικό σακουλάκι με την αστερόσκονη ,ήταν άδεια σε λίγα λεπτά θα έσκαγε σαν καρπούζι πάνω στην γη των ανθρώπων αν και χίλιες φορές του είπε η Φεγγαρόλουστη να προσέχει αυτός παρασυρμένος από την έξαψη της αποστολής του σκόρπισε σχεδόν άσκοπα το μαγικό απόθεμα του.

Σε λίγες στιγμές θα άρχιζε σαν μολύβι να σκίζει την ατμόσφαιρα προς το έδαφος, έσφιξε τα μάτια ,δίπλωσε τα πόδια,  μπας και γλυτώσει , η πτώση είχε αρχίσει ,τα πόδια του από την τριβή καίγανε, τα πολύχρωμα ρούχα του αρχίσαν να βγάζουν μικρές φλογίτσες, φώναζε όσο μπορούσε πιο δυνατά μπας και τον ακούσει και τον λυπηθεί ο κύρης του και τον σώσει.

 Άρχισε όσο πλησίαζε προς το έδαφος να διακρίνει ένα δέντρο ,πήγαινε κατευθείαν πάνω του ,μηλιά μονολόγησε είναι ,μια μηλιά θα με σκοτώσει,θρύψαλα θα με κάνει ,σκέφτηκε  τρομακρατημένος και άρχισε παλι να φωνάζει  με όση δύναμη του απόμεινε «βοήθεια ένα χριστιανός να με σώσει υπάρχει;»

Λίγο πριν συγκρουστεί ο Snow με το δεντρί, εμφανίστηκε μέσα από μια δίνη που δημιουργήθηκε ξαφνικά πάνω από την μηλιά,ένα τόσο δα πλάσμα που τον άρπαξε με μιας, λίγα εκατοστά πριν σκάσει πάνω στον κορμό του δέντρου και πέταξε ψηλά προς τα σύννεφα.

«Φεγγαρόλουστη» φώναξε το ξωτικό «σε ευχαριστώ σε ευχαριστώ !αν αργούσες λίγο ακόμα θα με μαζεύαν με τα κουταλάκια» « Καλά που σε παρακολουθούσα από μακριά ,σου είπα να προσέχεις με την μαγική σκόνη» Του είπε αυστηρά η Φεγγαρόλουστη και συνέχισε «Ευτυχώς σε λυπήθηκε ο Άγιος και  για καλή σου τύχη να είναι αυτός το αφεντικό μας , και σε συγχώρεσε ,παρόλο που παράκουσες την εντολή του, γιατί έχεις μεγάλη καρδιά, έτσι με καλεσε λίγες ώρες αφού εξαφανίστηκες  από το χωριό μας και μου έδωσε εντολή να σε γυρίσω πίσω στον κόσμο μας σώο και αβλαβή ότι και να γίνει»

Πιασμένοι πια χέρι, χέρι πέταξαν μακριά για τον κόσμο των παραμυθιών και των ξωτικών , η ευχή του γέροντα είχε πραγματοποιηθεί ,ο Snow με κίνδυνο της ζωής του τήρησε την υπόσχεση του , τώρα βέβαια τον περίμενε ένα γερό κατσάδιασμα από τον κύρη του ,αλλά χαλάλι ,άξιζαν όλα όσα πέρασε για το γλυκό χαμόγελο του Στρατή όταν αντίκρισε την Ελευθερία του.

Εκείνη την στιγμή το ημερολόγιο έδειχνε ότι ξημέρωνε η δωδέκατη μέρα του Μαΐου .


Δημιουργός: Ζεχερλής Μιχάλης


ksotiko
Δείτε το πρώτο μέρος του διηγήματος το «Ξωτικό»
Ένα Παραμύθι για Μεγάλους
Το ξωτικό (Μέρος πρώτο)
Από την Σειρά :Στιγμές απο τη ζωή μου
Θέμα:Η προσπάθεια να εκπληρώσει μία ευχή καθυστερημένα ,ενός γεροντάκου ο Snow ένα ξωτικό ,τον βάζει σε μπελάδες.

Font Awesome 1 Icons
  Σχετικές δημοσιεύσεις

5654_00000

 

Αντιπολεμικό Διήγημα
Βαθύ πράσινο
Από τη Σειρά διηγημάτων
Στιγμές από τη ζωή μου
Θέμα: Συνήθως κάθε ιστορία στο τέλος της έχει έναν νικητή και έναν ηττημένο ,στην δική μας όμως ιστορία αυτό το αξίωμα έχει δύο όψεις...

   

park_bristol

 

Διήγημα
Terror in the Normans Garden
Από τη Σειρά διηγημάτων
Στιγμές από τη ζωή μου
Θέμα: Ταξίδευα ήδη τέσσερις ώρες , είχα ξεκινήσει από το Λονδίνο οδικώς με προορισμό το Μπρίστολ με ένα αυτοκίνητο που είχα προλάβει να νοικιάσω από το αεροδρόμιο, ένα Honda civic...

   

Estella

 

Διήγημα
Τα ταξίδια της Εστέλλας
Από τη Σειρά διηγημάτων
Στιγμές από τη ζωή μου
Θέμα: Κάθε βράδυ εδώ και χρόνια τώρα η Εστέλλα ταξιδεύει σε κόσμους παράξενους και μακρινούς μέσα σε χειμώνες και καλοκαίρια, μαγεύεται από μέρη που λάμπει η θάλασσα...

   

Power

 

Διήγημα
Powdered dreams of one Wednesday at Monmouth Coffee
Δευτερο μέρος του "Something less than nothing"
Από τη Σειρά διηγημάτων
Στιγμές από τη ζωή μου
Θέμα: Πονούσα αφόρητα ξάπλωσα στο πεζοδρόμιο ζήτησα βοήθεια από κάτι περαστικούς και έκλεισα τα μάτια μου....

   
  Πρόσφατες δημοσιεύσεις

⚊ From Art and Life

Αν δεν ερωτευτείς βαθιά και δεν χάσεις τον έρωτα της ζωής σου ίσως ποτέ να μην νοιώσεις την ποιότητα αυτού του τραγουδιού. «Το χθές το βράδυ στ' όνειρο μου» είναι ένα λαϊκό τραγούδι που φέρνει σε μπαλάντα και το ερμηνεύει αριστοτεχνικά ο Σταμάτης Γονίδης, τους στίχους του έγραψε ο Νίκος Γρίτσης και την μουσική του ο Χάρης Καλούδης.

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια συλλογή με γκάφες και άτυχες στιγμές για να σας βοηθήσουμε να χαμογελάσετε έστω και λιγάκι και να ξεχαστείτε από τα καθημερινά σας προβλήματα που όσο πάει γίνονται χειρότερα και σας κλέβουν το χαμόγελο.

Η ταινία « Bellamy» γνωστή και ως « Inspector Bellamy» είναι μια γαλλικής παραγωγής ταινία που κυριαρχεί το μυστήριο που αγγίζει τα όρια του θρίλερ και κυκλοφόρησε το 2009. Είναι η τελευταία ταινία του διάσημου Γάλλου σκηνοθέτη Claude Chabrol, ο οποίος πέθανε την επόμενη χρονιά, και δυστυχώς είναι η μοναδική φορά που δούλεψε με τον αστέρα του...

Η ταινία «Υποψίες» ( Disturbia) είναι ένα αμερικανικό neo-noir ψυχολογικό θρίλερ του 2007 σε σκηνοθεσία D. J. Caruso και σενάριο Christopher Landon και Carl Ellsworth, το σενάριο της βασίστηκε στην ταινία Σιωπηλός μάρτυς (Rear Window) ένα ψυχολογικό θρίλερ του 1954, που σκηνοθέτησε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και σενάριο της έγραψε ο Τζον Μάικλ Χέιζ.

Ο Ηράκλειτος θεωρώντας την πολυλογία ως μέγιστο ελάττωμα σημείωνε με έμφαση «Να μη μιλάς μόνο και μόνο επειδή αυτό σε ευχαριστεί.» Για τον λόγο αυτό ψάξαμε, βρήκαμε κα σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα δεκαεννέα (19) σπουδαιότερα γνωμικά και τους αφορισμούς για τη φλυαρία και την πολυλογία θεωρώντας και εμείς πως τελικά ίσως και να είναι ένα από τα...

Διαβάστε επίσης

Νέα της τέχνης & της Ζωής
Mε το δικό μας βλέμμα

Βουβή παράσταση

 
  Αποφθέγματα
★★★★
Αποφθέγματα, γνωμικά, ρητά και παροιμίες για την εξαπάτηση
Θέμα: Η Προσπάθεια να θέλεις να πιάσεις κορόιδο τον συνάνθρωπό σου δείχνει την μικρότητα σου ως χαρακτήρα. Εκατοντάδες αποφθέγματά και ρήσεις όπως και γνωμικά στηλιτεύουν αυτή την άσχημη και βδελυρή νοοτροπία ....

   

Νέος & Νέα

 
  Αποφθέγματα
★★★★
Σοφά λόγια, ρήσεις και παροιμίες για μία καλύτερη ζωή
Θέμα: Αν θέλεις μπορείς να ζεις ευτυχισμένος απαλλαγμένος από ενοχές και προκαταλήψεις. Η ζωή είναι αλήθεια πολύ μικρή για τα την σπαταλάμε για ανούσια πράγματα..

   

pathi_09

 
 'Εμμετρη Ποίηση
Συλλογή Οι χειμώνες της καρδιάς μου
Του Μιχάλη Ζεχερλή
112 Πάθη
Θέμα: Τα 112 Πάθη είναι αφιερωμένο σε όσους αγαπούν πιο πολύ από το πολύ και ακόμα περισσότερο και σε όσους ποθούν τα πάθη τους, γιατί όταν τα χείλη καυτά ταξιδεύουν στο κορμί των αγαπημένων μας τότε η πόλη σιωπηλή...

 
  Περίεργα & Παράξενα
★★★★
13 παράξενα και ξεχασμένα ιστορικά γεγονότα που σε ανατριχιάζουν
Θέμα: Όταν οι εταιρείες παραγωγής αλευριού αντιλήφθηκαν ότι οι φτωχοί της περιοχής χρησιμοποιούσαν τα σακιά με το αλεύρι για να ράβουν ρούχα για τα παιδιά τους....

   

   

Etaira

 
  'Εμμετρη Ποίηση
★★★★
Ποιητική Συλλογή Αντίλαλοι
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Σαν Εταίρα
Θέμα: Ο Μιχάλης Ζεχερλής εμπνεύστηκε αυτό το δημιούργημά του, που είναι το τρίτο στη σειρά ποίημα αυτής της συλλογής, με τον τίτλο Σαν Εταίρα, αναλογιζόμενος τις επιλογές που έχουμε στην ζωή και μας αναγκάζουν όπως την εταίρα....

xionismena_xeili

 
  Διήγημα
Χιονισμένα χείλη
Ιστορία: Πρώτη
Από τη σειρά διηγημάτων Οι μυστικές ιστορίες του Οθέλλου Ηστ
Θέμα:Μπήκε στο γραφείο φουριόζος ήταν γύρω στα πενήντα με πυκνά μαύρα φρύδια καστανόξανθα μαλλιά με πινελιές λευκού στους κροτάφους, οβάλ πρόσωπο ,λίγο κυρτούς ώμους και ύψος γύρω στο 1,80 μου άπλωσε το χέρι «καλησπέρα, ήρθα να σας δω και να μιλήσουμε»....

psema

 

Διήγημα
Το μεγάλο ψέμα
Από τη Σειρά διηγημάτων
Στιγμές από τη ζωή μου
Θέμα: Έπρεπε να βρω τρόπο να της το πω, με βασάνιζε αυτή η διπλή ζωή.Δεν μου έφταιγε σε τίποτα η Κυριακή ήταν σε όλα της εντάξει, όμως ερωτεύτηκα έτσι χωρίς..

   

Kaisar

 
  Αποφθέγματα
★★★★
Ιούλιος Καίσαρ: Ποια είναι τα πιο διάσημα γνωμικά του
Θέμα:O Ιούλιος Καίσαρ εκτός από Ρωμαίος πολιτικός ήταν και αξιόλογος συγγραφέας της λατινικής ιστοριογραφίας μερικά δε από τα γνωμικά του έμειναν στην ιστορία για τον πλούτο της σοφίας που εμπεριείχαν μέσα σε λίγες λέξεις .Αν από τη ζωή σου αφαιρέσεις την περίοδο που περνάς δυστυχισμένα, τότε αυτή περιορίζεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.....

 

 

zecherlis

Δείτε: Tα καλύτερα του Moments Blog
Θέμα:Οι κορυφαίες δημοσιεύσεις των συνεργατών του Μoments blog που λάτρεψαν οι αναγνώστες μας όλα αυτά τα χρόνια.

Sorry, your browser does not support inline SVG.

blog_69

● Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας και αποκτήστε πρόσβαση στο premium περιεχόμενο του moments blog.Χωρίς κανένα κόστος. Θα λάβετε ειδοποίηση μέσω email όταν το αίτημα σας εγκριθεί.

Είμαστε η δική σου συντροφιά


Διαφ.