Η λογοτέχνης Κατερίνα Ζαχαριάδου είναι από σήμερα μέλος της οικογένειας του Moments blog

2023-09-12

Καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Moments blog την κυρία Κατερίνα Ζαχαριάδου διδάκτορα της φυσικής που θα μας κρατά μέσα από τα ποιήματα και τα αφηγήματα της συντροφιά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Κατερίνα Ζαχαριάδου, γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι διδάκτορας Φυσικής και από το 1995 συνεργάζεται με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα της ημεδαπής και αλλοδαπής. Η συμβολή της στην επιστήμη αποτυπώνεται στη συγγραφή τριών πανεπιστημιακών βιβλίων και περισσότερων από τριακοσίων άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Σήμερα είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, διεξάγει έρευνα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN και διατελεί Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Σπουδών Φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1984 εκδίδοντας τ' αφηγήματα Στους δρόμους της σύμπτωσης. Κείμενά της περιελήφθησαν (έτη 1985, 1986) στην ετήσια ανθολογία του περιοδικού Φιλολογική Επιθεώρηση αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και στη βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών ανθολογία Φιλολογική Πρωτοχρονιά (1988). Έκτοτε, ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, ετήσιες ανθολογίες, ένθετα εφημερίδων και έχουν παρουσιαστεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές και ποιητικές εκδηλώσεις. Έχει εκδώσει τα ποιητικά έργα Μέρες στην Καρχηδόνα (Παρασκήνιο, 2000), Απόηχοι (Ινφογνώμων, 2016) και Νυχτερινή Βροχή (Νίκας, 2021). Ποιήματά της συμπεριελήφθησαν στην ανθολογία Ποιήματα της κρίσης, 2008-2018 (Ιωλκός, 2020)


Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Χ. κοίταζε από το παράθυρο του δωματίου του τη φωτεινή μέρα του Σεπτέμβρη. Είχε βρέξει την προηγουμένη και τα χρώματα του κήπου έλαμπαν.

Στεκόταν εκεί καθιστή με ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη και στο πλάι της ο Παππούς μου όρθιος με το τσιγκελωτό μουστάκι του, όμορφος άντρας , η φωτογραφία τους κιτρινισμένη από τον καιρό σε μια κορνίζα σε περίοπτη θέση στο σαλόνι μας ,δίπλα στα βραβεία του γιου τους του Σπύρου, διακεκριμένου δημοσιογράφου και λαογράφου της Θράκης.

Καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Moments blog την κυρία Κατερίνα Ζαχαριάδου διδάκτορα της φυσικής που θα μας κρατά μέσα από τα ποιήματα και τα αφηγήματα της συντροφιά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αγαπημένες δημοσιεύσεις

Δον Κιχώτης

Τα βράδια μου με το Δον Κιχώτη
Θέμα:Τα συναισθήματα που γεννά ένας έρωτας που μοιάζει με τους ανεμόμυλους του Δον Κιχώτη...

Σκάφη σε λιμάνι

«Το δαχτυλίδι που φορείς» εγώ στο έχω δοσμένο
Θέμα:Από παιδί μοί άρεσαν τα δαχτυλίδια. Της μαμάς πρώτα. Όχι η βέρα, όχι. Της στένευε το δάχτυλο και το έκανε σαν λουκάνικο.Το άλλο, με το ρουμπίνι (μια κοτρώνα να, έτσι μου φαινόταν) και με χρυσό 24 καρατίων παρακαλώ. Μπορεί και παραπάνω...

Woman

Το Κορίτσι της Ερμού
Μυθιστόρημα σε συνέχειες

Θέμα:Ένα ερωτικό τρίγωνο.Δύο φίλοι και μία γυναίκα ένας κύκλος που εξελίσσεται και τους πνίγει μέσα στα ψέματα και την προδοσία .Ένας γάμος, παλιά ένοχα μυστικά και ένα απρόσμενο τέλος.

Προτεινόμενες δημοσιεύσεις

Γυναίκα με καπέλο

Δημιουργός:Μιχάλης Ζεχερλής
Σαν Εταίρα
Θέμα:Όταν οι επιλογές σου στην ζωή σε αναγκάζουν σαν εταίρα να σκύβεις για να ζεις χωρίς ενδοιασμούς.

Ιπποκράτης

Διαχρονικά Αποφθέγματα και Αφορισμοί του Ιπποκράτη
Θέμα:Ιπποκράτης γεννήθηκε το 460 π.Χ. και απεβίωσε το 370 π.Χ...

Blanca

Blanca (τηλεοπτική σειρά) από το Rai 1 στην Ελλάδα
Θέμα:Η Blanca είναι μια ιταλική αστυνομική δραματική τηλεοπτική σειρά, η οποία μεταδόθηκε πρώτη φορά στο Rai 1 στις 22 Νοεμβρίου 2021. Βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων της Patrizia Rinaldi...

Naples

Ταξιδιωτικές εμπειρίες
Νάπολη:H βρώμικη αλλά μαγική πριγκίπισσα του Νότου
Θέμα:Όταν προσγειώθηκα στο αεροδρόμιο της Νάπολης είχα στο νου μου μια πόλη που λατρεύει τον Μαραντόνα και το ποδόσφαιρο αλλά και μία πόλη γεμάτη από αρχαιότητες και με διάχυτο το ιταλικό μπρίο του Νότου...

Woman

Διήγημα Δράσης
Θέμα:Ήταν ο τρίτος εσπρέσο που έπινα, το Βig-Ben απέναντι μου δεν κουνούσε με τίποτα τους δείκτες του, παρέμεινε ακίνητος και σιωπηλός όπως ο χρόνος. Είχα τελειώσει από μια εισήγηση που έκανα σε ένα funds επενδυτών και προσπαθούσα να χαλαρώσω....

Sorry, your browser does not support inline SVG.
✅ To Moments blog είναι η δική σου συντροφιά

Γίνετε μέλος

● Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας και αποκτήστε πρόσβαση στο premium περιεχόμενο του moments blog.
Χωρίς κανένα κόστος. Θα λάβετε ειδοποίηση μέσω email όταν το αίτημα σας εγκριθεί.

Αν είστε ήδη μέλος πατήστε στην ένδειξη είσοδος μελών.

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog