Οι νύχτες με τον αλυσοδεμένο ελέφαντα

2023-01-03

Κάποιες νύχτες ονειρεύομαι ότι πλησιάζω τον αλυσοδεμένο ελέφαντα και του λέω στο αυτί:

« Ξέρεις κάτι; εμείς οι δύο μοιάζουμε .Νομίζεις  κι΄ εσύ ότι  δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα

επειδή μια φορά κάποτε, προσπάθησες και δεν τα κατάφερες. Πρέπει να καταλάβεις ότι ο  καιρός πέρασε και σήμερα είσαι πια πιο μεγάλος και πιο δυνατός από παλιά. Αν  ήθελες στ' αλήθεια να απελευθερωθείς  είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσες να το πετύχεις. Γιατί δεν δοκιμάζεις. »


Jorge Bucay

Sorry, your browser does not support inline SVG.

πριν φύγετε αφήστε να σας κρατήσει συντροφιά η σειρά αυτοτελών διηγημάτων που είναι Εμπνευσμένη από τις ζωές μας

¨Δια χειρός Μιχαήλ¨

Θολή μέρα η σημερινή, η ομίχλη σου τρυπά τα κόκαλα και η παγωνιά πλάκωσε όλη την πόλη , παραμονή Χριστουγέννων σήμερα, χωρίς παιδικές φωνές , χωρίς κάλαντα που θα σκορπούσαν μια μικρή ελπίδα στο θολερό απόκοσμο τοπίο μιας ερημικής πόλης.

Είχε πάρει να βραδιάζει, ο χειμώνας δεν έλεγε να φύγει ,Μάρτης μήνας και τα δέντρα λύγιζαν από τον αγέρα λες και ήταν μεσοχείμωνο, χιόνιζε από ώρα και το σκηνικό όπως διαμορφωνόταν με τις άσπρες τούφες να χτυπούν το παράθυρο μου σχηματίζοντας περίεργα σχήματα μέσα στο απόλυτο σκοτάδι με φόβιζε ,είχαν απαγορέψει και την κυκλοφορία και αυτή η...

"Δέξου το φως των παρόντων γιατί μόνο έτσι θα σβήσεις το σκοτάδι των απόντων "

Κάθε βράδυ εδώ και χρόνια τώρα η Εστέλλα ταξιδεύει σε κόσμους παράξενους και μακρινούς μέσα σε χειμώνες και καλοκαίρια , μαγεύεται από μέρη που λάμπει η θάλασσα ή τραγουδά ο άνεμος , τόπους που σπάνια βλέπει ανθρώπου μάτι .

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Τα καλά νέα της ημέρας

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του δικτύου EMAP, ανοίγει τη συζήτηση σχετικά με το πώς αναπτύσσονται και διαταράσσονται οι αλυσίδες αξίας γύρω από τη διαδικασία δημιουργίας έργων τέχνης των νέων μέσων: καθώς ο ίδιος ο ορισμός του τι συνιστά έργο τέχνης των νέων μέσων μεταβάλλεται συνεχώς και οι δημιουργοί εμπλέκονται όλο και περισσότερο...

Follow us

Προσοχή:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club. Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Παραγωγή: Moments Blog