18 πολύ παράξενα αλλά παντελώς αληθινά γεγονότα που θα σας εκπλήξουν

2023-08-28
Συντάκτης: Paris Milan
  Χρον. Αναγ. (1')

Η αναφορά σε περίεργα γεγονότα  που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι είναι αληθινά πάντα μας προκαλούν μια μεγάλη έκπληξη. 

Για παράδειγμα, ξέρετε ότι τα δελφίνια χρησιμοποιούν ήχους για να δώσουν ονόματα το ένα στο άλλο; Ή ξέρετε  ότι το 20% με 25% των ανθρώπων δεν μεθάνε ποτέ στην ζωή τους;

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα περίεργα ερωτήματα και σε πολλά ακόμα θα τα βρείτε παρακάτω, γεγονότα που είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και κυρίως αξιοπερίεργα. 

 1. Τα δελφίνια χρησιμοποιούν ήχους για να δώσουν ονόματα το ένα στο άλλο. Επίσης, τα δελφίνια θα απαντήσουν σε έναν ήχο που θα ακούσουν, ακόμα και αν δεν ξέρουν το δελφίνι από το οποίο προέρχεται ο ήχος.
 2. Η ελονοσία θεωρείται, ότι είναι υπεύθυνη για τον θάνατο περίπου του μισού πληθυσμού της ανθρωπότητας, που έζησε ποτέ.
 3. Τα πάντα μπορούν να ενεργηθούν μέχρι και 40 φορές σε μια μέρα.
 4. Οι γάτες μπορεί να εθιστούν στον τόνο, αρνούμενες να φάνε οτιδήποτε άλλο.
 5. Οι Βρετανοί λένε "Χαρούμενα Χριστούγεννα", γιατί τον 19ο αιώνα η λέξη "merry" σήμαινε μεθυσμένος.
 6. Όταν γίνεσαι δότης αίματος στην Σουηδία, λαμβάνεις ένα ευχαριστήριο μήνυμα. Επίσης, λαμβάνεις ένα ακόμα μήνυμα, όταν το αίμα σου χρησιμοποιείται για να βοηθήσει κάποιον.
 7. Στην Μεγάλη Βρετανία είναι αδύνατο να βρεθείς πάνω από 12 χιλιόμετρα μακριά από τον ωκεανό.
 8. Τα ΙΚΕΑ είναι αρκτικόλεξο από τα αρχικά του ιδρυτή "ΙΚ", το "E" συμβολίζει την φάρμα στην οποία μεγάλωσε(Elmtaryd) και το "Α" συμβολίζει το χωριό του, Agunarryd.
 9. Η μυρωδιά της σοκολάτας αυξάνει τα εγκεφαλικά κύματα, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται τα αισθήματα της χαλάρωσης και της ευχαρίστησης.
 10. Υπάρχουν 12 διαφορετικά είδη ουράνιων τόξων.
 11. Το 20% με 25% των ανθρώπων δεν μεθάνε ποτέ στην ζωή τους.
 12. Ο Γκάντι ήταν απίστευτα ρατσιστής με τους ανθρώπους από Αφρικανικές χώρες. Είχε ασκήσει πιέσεις ακόμα και για φυλετικό διαχωρισμό.
 13. Η μητρική γλώσσα του Martin Van Buren, του πρώτου προέδρου των Η.Π.Α. που γεννήθηκε στην Αμερική, ήταν τα Ολλανδικά.
 14. Σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες τα παιδιά παίρνουν τα δώρα τους στις 6 Δεκεμβρίου αντί στις 25, για να γιορτάσουν την γιορτή του Αγίου Νικολάου.
 15. Η Βολιβία έχει 37 επίσημες γλώσσες.
 16. Όταν ο Κολόμβος "ανακάλυψε" την Αμερική, η ήπειρος κατοικούνταν ήδη από 90 εκατομμύρια κατοίκους. Στην πραγματικότητα, ο "νέος κόσμος" που ανακάλυψε, φιλοξενούσε το ⅓ του παγκόσμιου πληθυσμού της εποχής.
 17. Τα βιάγκρα μπορούν να κρατήσουν ζωντανά τα κομμένα λουλούδια μια βδομάδα παραπάνω από όσο θα κράταγαν κανονικά.
 18. Με κάποιον τρόπο τα σκυλιά έχουν την τάση να κάνουν την ανάγκη τους σε ευθυγράμμιση με το μαγνητικό πεδίο της γης.
Font Awesome 1 Icons
  Πρόσφατες δημοσιεύσεις

⚊ Art & Life News

Ερευνητές των UFO παρουσίασαν μικρά δείγματα που είναι πιο ανοιχτόχρωμα από ένα πέταλο λουλουδιών και έχουν χρυσή απόχρωση και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα σε συνέδριο στο Irving του Τέξας και ισχυρίζονται πως δεν είναι ανθρώπινης προέλευσης η κατασκευή τους σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο των πειρατών είναι ότι είχαν πάντα καλυμμένο το ένα τους μάτι έτσι νομίζαμε ότι όλοι τους ήταν μονόφθαλμοι, κάτι τέτοιο φυσικά και δεν ισχύει, οι πειρατές έβλεπαν καλύτερα πάνω από τις γέφυρες των πλοίων τους έχοντα κρυμμένο το ένα τους μάτι.

Ο Πoλ Λέρα από τη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας σκηνοθέτησε την απαγωγή του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να επισκεφθεί την ερωμένη του και να περάσει μαζί της όπως ήλπιζε ένα μαγικό βράδυ χωρίς να τον αντιληφθεί η σύζυγός του.

Ο καιρός την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. περιλιπτικα θα έχει ως εξής: Θα επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν. Βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και ενδεχομένως της Θεσσαλία....

Διαβάστε επίσης

Νέα της τέχνης & της Ζωής
Mε το δικό μας βλέμμα

charles_dickens

 
  Αποφθέγματα
★★★★
Ο Κάρολος Ντίκενς:Τα 15 πιο μεστά αποφθέγματα μίας λογοτεχνικής διάνοιας
Θέμα: Ο Κάρολος Ντίκενς ( Charles Dickens) γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1812 στο Landport, Πόρτσμουθ του Ηνωμένου Βασίλειου, είναι γνωστός και ως Τσαρλς Ντίκενς, ίσως ο πιο δημοφιλής...

fofos_1121

 
 'Εμμετρη ποίηση
Συλλογή Οι χειμώνες της καρδιάς μου
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Όνειρα
Θέμα:Τα Όνειρα είναι ένα από τα πρώτα ποιήματα της ποιητικής συλλογής Οι χειμώνες της καρδιάς μου και δημιουργήθηκε ένα καλοκαιρινό ξημέρωμα στη Φολέγανδρο το 1998...

 
  Περίεργα & Παράξενα
★★★★
Puma Punku: Το μυστήριο, ίσως μεγαλύτερο και από τις πυραμίδες
Θέμα: Το Πούμα Πούνκου, ή «Πύλη του Πούμα» στην γλώσσα των Ινδιάνων Κετσούα, είναι μια εντυπωσιακότατη αρχαιολογική τοποθεσία στην περιοχή της Ποτοσί, στη Βολιβία....

aggeliki_morfi

 
  'Εμμετρη Ποίηση
★★★★
Ποιητική Συλλογή Αντίλαλοι
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Μορφή Αγγελική
Θέμα:Η Μορφή Αγγελική είναι ένα υπέροχο μελωδικό νανούρισμα, πλημμυρισμένο από αγάπη για τους παιδικούς μας πρίγκιπες , και σκοπός του είναι να κάνει γλυκύτερο και ελαφρύτερο τον ύπνο τους.

eytixia

 
  Αποφθέγματα
★★★★★
10 Αποφθέγματα για μια καλύτερη και ευτυχέστερη ζωή
Θέμα: Αν από τη ζωή σου αφαιρέσεις την περίοδο που περνάς δυστυχισμένα, τότε αυτή περιορίζεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για αυτό πρέπει να την απολαύσεις έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.....

Chainides_0051

 
Μουσικά Δρώμενα
★★★★
Της Γιαγιάς τα Παραμύθια"
Θέμα: Οι Χαΐνηδες είναι ελληνική ομάδα που δημιουργήθηκε το 1990 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το όνομα προέρχεται...

 
  Περίεργα & Παράξενα
★★★★
Ποια ήταν στην Αίγυπτο η πρώτη γυναίκα Φαραώ
Θέμα: Σύμφωνα με τον διευθυντή του Μουσείου Αρχαιοτήτων της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, Χουσεΐν Άμπντελ Μπασίρ, βασιζόμενος στα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχαιολόγοι....

akri_765

 

Διήγημα
Κάποιο χειμώνα στην Άκρη ενός Βουνού
Από τη Σειρά διηγημάτων
Στιγμές από τη ζωή μου
Θέμα: Καθισμένος σε ένα μικρό καφέ στα Λαδάδικα άκουγα τα γαλάζια φεγγάρια να με μαλώνουν γιατί δεν γράφω τις ιστορίες που ζήσαμε μαζί στα ταξίδια που με συντρόφευαν αυτά τα χρόνια...

Aristotelis_2

 
  Αποφθέγματα
★★★★
Αποφθέγματα και αφορισμοί για τον κόπο και την προσπάθεια
Θέμα: Επιλέξαμε οκτώ αποφθέγματα και δυο αφορισμούς, έναν του Ζίγκμουντ Φρόυντ και έναν του Μαχάτμα Γκάντι, για το θέμα...

Afroditi

 
Ποίηση
★★★★
Συλλογή: Mε μέτρο δίχως μέτρο
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Δώδεκα κραυγές
Θέμα: «Οι δώδεκα κραυγές» είναι μια έμμετρη ποιητική προσέγγιση του Μιχάλη Ζεχερλή, σε μία προσπάθεια να αποτυπώσει μέσα από στίχους τον οδυνηρό χαμό αγαπημένων προσώπων στο ταξίδι της ζωής μας.

gia_mena-0

 
Σειρά: Δια χειρός Μιχαήλ
★★★★
Για μένα αλλά χωρίς Εμένα
Θέμα:Νοιώθω τόσο μόνος ,τόσο πληγωμένος τόσο αδύναμος να καταλάβω όλα αυτά που συμβαίνουν δίπλα μου για μένα αλλά χωρίς εμένα...

 

 

zecherlis

Δείτε: Tα καλύτερα του Moments Blog
Θέμα:Οι κορυφαίες δημοσιεύσεις των συνεργατών του Μoments blog που λάτρεψαν οι αναγνώστες μας όλα αυτά τα χρόνια.

Sorry, your browser does not support inline SVG.

blog_69

● Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας και αποκτήστε πρόσβαση στο premium περιεχόμενο του moments blog.Χωρίς κανένα κόστος. Θα λάβετε ειδοποίηση μέσω email όταν το αίτημα σας εγκριθεί.

Είμαστε η δική σου συντροφιά


Διαφ.