18 πολύ παράξενα αλλά παντελώς αληθινά γεγονότα που θα σας εκπλήξουν

2023-08-28

Η αναφορά σε περίεργα γεγονότα  που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι είναι αληθινά πάντα μας προκαλούν μια μεγάλη έκπληξη.

Για παράδειγμα, ξέρετε ότι τα δελφίνια χρησιμοποιούν ήχους για να δώσουν ονόματα το ένα στο άλλο; Ή ξέρετε  ότι το 20% με 25% των ανθρώπων δεν μεθάνε ποτέ στην ζωή τους. ;

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα περίεργα ερωτήματα και σε πολλά ακόμα θα τα βρείτε παρακάτω, γεγονότα που είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και κυρίως αξιοπερίεργα. 

 1. Τα δελφίνια χρησιμοποιούν ήχους για να δώσουν ονόματα το ένα στο άλλο. Επίσης, τα δελφίνια θα απαντήσουν σε έναν ήχο που θα ακούσουν, ακόμα και αν δεν ξέρουν το δελφίνι από το οποίο προέρχεται ο ήχος.
 2. Η ελονοσία θεωρείται, ότι είναι υπεύθυνη για τον θάνατο περίπου του μισού πληθυσμού της ανθρωπότητας, που έζησε ποτέ.
 3. Τα πάντα μπορούν να ενεργηθούν μέχρι και 40 φορές σε μια μέρα.
 4. Οι γάτες μπορεί να εθιστούν στον τόνο, αρνούμενες να φάνε οτιδήποτε άλλο.
 5. Οι Βρετανοί λένε "Χαρούμενα Χριστούγεννα", γιατί τον 19ο αιώνα η λέξη "merry" σήμαινε μεθυσμένος.
 6. Όταν γίνεσαι δότης αίματος στην Σουηδία, λαμβάνεις ένα ευχαριστήριο μήνυμα. Επίσης, λαμβάνεις ένα ακόμα μήνυμα, όταν το αίμα σου χρησιμοποιείται για να βοηθήσει κάποιον.
 7. Στην Μεγάλη Βρετανία είναι αδύνατο να βρεθείς πάνω από 12 χιλιόμετρα μακριά από τον ωκεανό.
 8. Τα ΙΚΕΑ είναι αρκτικόλεξο από τα αρχικά του ιδρυτή "ΙΚ", το "E" συμβολίζει την φάρμα στην οποία μεγάλωσε(Elmtaryd) και το "Α" συμβολίζει το χωριό του, Agunarryd.
 9. Η μυρωδιά της σοκολάτας αυξάνει τα εγκεφαλικά κύματα, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται τα αισθήματα της χαλάρωσης και της ευχαρίστησης.
 10. Υπάρχουν 12 διαφορετικά είδη ουράνιων τόξων.
 11. Το 20% με 25% των ανθρώπων δεν μεθάνε ποτέ στην ζωή τους.
 12. Ο Γκάντι ήταν απίστευτα ρατσιστής με τους ανθρώπους από Αφρικανικές χώρες. Είχε ασκήσει πιέσεις ακόμα και για φυλετικό διαχωρισμό.
 13. Η μητρική γλώσσα του Martin Van Buren, του πρώτου προέδρου των Η.Π.Α. που γεννήθηκε στην Αμερική, ήταν τα Ολλανδικά.
 14. Σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες τα παιδιά παίρνουν τα δώρα τους στις 6 Δεκεμβρίου αντί στις 25, για να γιορτάσουν την γιορτή του Αγίου Νικολάου.
 15. Η Βολιβία έχει 37 επίσημες γλώσσες.
 16. Όταν ο Κολόμβος "ανακάλυψε" την Αμερική, η ήπειρος κατοικούνταν ήδη από 90 εκατομμύρια κατοίκους. Στην πραγματικότητα, ο "νέος κόσμος" που ανακάλυψε, φιλοξενούσε το ⅓ του παγκόσμιου πληθυσμού της εποχής.
 17. Τα βιάγκρα μπορούν να κρατήσουν ζωντανά τα κομμένα λουλούδια μια βδομάδα παραπάνω από όσο θα κράταγαν κανονικά.
 18. Με κάποιον τρόπο τα σκυλιά έχουν την τάση να κάνουν την ανάγκη τους σε ευθυγράμμιση με το μαγνητικό πεδίο της γης.
Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και κτίστηκε πάνω στους πάγους στο αφιλόξενο τοπίο της Ανταρκτικής, και συγκεκριμένα στο King George Island στο Νότιο Πόλο. Αναγέρθηκε το 1990 και κατασκευάστηκε από ξύλο πεύκου της Σιβηρίας και ο σχεδιασμός της θυμίζει το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στιλ των Ρώσων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της μέχρι...

Στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου η Χριστιανική εκκλησία εορτάζει τους Οσιομάρτυρες Βαλεντίνους. Σε μία αγιογραφική τώρα αναφορά γράφεται ότι ο Άγιος Βαλεντίνος της Ρώμης φυλακίστηκε επειδή πάντρευε Ρωμαίους στρατιώτες ενώ απαγορεύονταν να παντρευτούν Χριστιανές, καθώς ο χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Αγαπημένες δημοσιεύσεις

Sahara

Σαχάρα: Μία επική ταινία δράσης, περιπέτειας και κωμωδίας.
09-08-2023
Θέμα:Η Σαχάρα είναι μια επική ταινία δράσης, περιπέτειας και κωμωδίας με συμπαραγωγή από τις χώρες Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Η.Π.Α του 2005 με εξαιρετικές ερμηνείες ,που σκηνοθέτησε ο Breck Eisner.. ...

Νίκος Καζαντζάκης

Νίκος Καζαντζάκης:Τα 12 καλύτερα αποφθέγματα του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα των νεότερων χρόνων.
Θέμα:Ο Νίκος Καζαντζάκης θεωρείται ο μεγαλύτερος Έλληνας συγγραφέας των νεότερων χρόνων και είναι ο πιο πολυμεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας στον κόσμο....

Αφροδίτη και Έρωτας χέρι χέρι

Όταν ζήλεψε η Αφροδίτη
Θέμα:Οι ακτίνες και το γαλανό φέγγουν στο πρόσωπο σου
Μαλλιά σαν στάχια του καλοκαιριού λάμπουν απ' τα άγγιγμα σου...

Toixografia

Οι σκέψεις των σοφών του κόσμου για τη ζωή και το νόημα της
Θέμα:Πάρα πολλά έχουν ειπωθεί για τη ζωή και ποιο είναι το νόημά της, ας δούμε όμως ποιες είναι οι σκέψεις των σοφών αυτού του κόσμου για την ζωή....

Προτεινόμενες δημοσιεύσεις

Άντρας με πουλόβερ

Φεγγάρια
Μουσική και νότες
Ένα εξαιρετικό μουσικό απόσταγμα ήχων
Θέμα:Μία πολύ όμορφη Μουσική μπαλάντα που έγραψε ο Σπύρος Ζεχερλής την μουσική τους στίχους και την ερμηνεύει ο ίδιος.

Χέρι με βιβλίο

Veronica Φόνος για δύο αράδες
Θέμα:Ένας έρωτας και ένα βιβλίο φθάνουν ένα σκοτεινό απόγευμα να μπλέξουν δύο ζωές και να τις οδηγήσουν σε ένα παράλογο φονικό ...

Στοά

Ο Ιταλικός και ο Ελληνικός τρόπος σκέψης είναι συγκοινωνούντα δοχεία
Θέμα:Ταξιδεύοντας στον Ιταλικό νότο για να γνωρίσω το μεγαλείο της Πομπηίας, που ομολογώ ότι ήταν ένα όνειρο ζωής, άκουσα έκπληκτος από τον ξεναγό μου, ότι πρώτοι κάτοικοι αυτής της ιστορικής πόλης ήταν Έλληνες από την Αρχαία Κύμη.....

Vilage

Γράμμα δίχως Παραλήπτη
Σειρά διηγημάτων με τον κεντρικό τίτλο
Οι μυστικές ιστορίες του Οθέλλου Ηστ
Θέμα:Ιστορία Δράσης και έρωτα λίγο μετά την πτώση του δικτάκτορα Τσαουσέσκου στην πόλη του Cluz στις μέρες των Χριστουγέννων

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog