Αποστολή της NASA εντόπισε κατοικήσιμο εξωπλανήτη στο μέγεθος της Γης

2023-01-13

Αποστολή της NASA εντόπισε ίσως ένα κατοικήσιμο εξωπλανήτη στο μέγεθος της Γης  γύρω από ένα μικρό άστρο σε απόσταση περίπου 100 ετών φωτός.

Ο εξωπλανήτης ονομάστηκε TOI 700 e και φαίνεται ότι αποτελείται από πετρώματα κατά 95% .

Η ανακάλυψη του TOI 700 e ανακοινώθηκε την Τρίτη στο 241ο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Σιάτλ.

«Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα συστήματα με πολλαπλούς, μικρούς πλανήτες κατοικήσιμης ζώνης που γνωρίζουμε» δήλωσε, σε ανακοίνωσή της, η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Emily Gilbert, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης της NASA στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.
⚈ Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Το Εκρηκτικό κοκτέιλ (Αυθεντικός Τίτλος : Gunpowder Milkshake) είναι ταινία Γαλλο-γερμανο-αμερικανικής παραγωγής του 2021 που σε αιφνιδιάζει με την συνεχή δράση που προσφέρει στον θεατή στα 114 λεπτά που διαρκεί.

Στην συνδρομητική πλατφόρμα του Cinobo ανακαλύψαμε ένα πρωτότυπο γουέστερν της Κέλι Ράιχαρντ, που με τέχνη δένει τις απαρχές της καπιταλιστικής υπερδύναμης, του ρατσισμού και της εκμετάλλευσης μέσα από μία αγελάδα στην Αμερική του 1820.


⚈ Προτάσεις

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog