Ο πλανήτης Halla σύμφωνα με τους αστρονόμους δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

2023-06-30

Οι αστρονόμοι εντόπισαν έναν εξωπλανήτη που μοιάζει με τον Δία, βρίσκεται 520 έτη φωτός μακριά από τη Γη και κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Ο εξωπλανήτης περιστρέφεται γύρω από ένα γιγάντιο αστέρι, μεγαλύτερο από τον ήλιο μας, το Baekdu, που βρίσκεται στον αστερισμό της μικρής Άρκτου.

Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι ο πλανήτης επιβίωσε μετά τη βίαιη μετάβαση του άστρου του, που κανονικά θα έπρεπε να είχε καταστρέψει όλους τους κοντινούς πλανήτες. Μελέτη που περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματα, δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο περιοδικό Nature.

Ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Dan Huber, υπότροφος του Αυστραλιανού Ερευνητικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και αναπληρωτής καθηγητής στο Ινστιτούτο Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Χαβάης, σημείωσε πως η επιβίωση του Halla αποτελεί «απόλυτη έκπληξη» για τους ερευνητές.

Ο ίδιος εξήγησε πως το άστρο θα έπρεπε να έχει «καταβροχθίσει» κάθε τι κοντινό, πριν επανέλθει στη σημερινή του κατάσταση.

Όταν η ερευνητική ομάδα συνειδητοποίησε ότι το άστρο κάποτε ήταν μεγαλύτερο από την τρέχουσα τροχιά του πλανήτη, πραγματοποίησε νέες έρευνες χρησιμοποιώντας το αστεροσκοπείο W. M. Keck και το τηλεσκόπιο Canada-France-Hawaii.

Οι πρόσθετες παρατηρήσεις έδειξαν ότι η σχεδόν κυκλική- τροχιά του πλανήτη η οποία χρειάζεται 93 γήινες ημέρες για να ολοκληρωθεί, παρέμεινε σταθερή για περισσότερο από μια δεκαετία.

«Μαζί, αυτές οι παρατηρήσεις επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του Halla, αφήνοντάς μας με το συναρπαστικό ερώτημα πώς επιβίωσε ο πλανήτης» δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Δρ Marc Hon, αστρονόμος και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης.

Πηγή :CNN


Σχετικά :
NASA-UFO Οχιά-Κολωνάκι
Γλάρος κλέφτης
Αγαπημένες δημοσιεύσεις

Φεγγάρι

Σαν Εταίρα
Θέμα:Σαν εταίρα σκύβεις για να ζεις...

Ιπποκράτης

Διαχρονικά Αποφθέγματα και Αφορισμοί του Ιπποκράτη
Θέμα:Ιπποκράτης γεννήθηκε το 460 π.Χ. και απεβίωσε το 370 π.Χ...

Πίνακας με γυμνή γυναίκα

The Woman of Nobember
Θέμα:Η εξομολόγηση ενός παράφορου έρωτα δίχως μέτρο, λίγες ώρες πριν ξημερώσει η ογδόη μέρα του Νοέμβρη.

TRACES PLACAT

Traces :Τηλεοπτικό αστυνομικό δράμα που διαδραματίζεται στο Νταντί της Σκωτίας
7η Τέχνη
Θέμα: Η Emma εργάζεται ως βοηθός εργαστηρίου. Όταν επιστρέφει στο Dundee της Σκωτίας από όπου έφυγε σε μικρή ηλικία, αλλά επιστρέφοντας ,ξεκλειδώνονται αναμνήσεις για τη δολοφονία της μητέρας της , τότε αποφασίζει...

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς δημοσιεύσεις

portrait woman and man

Ποιητικές συλλογές
Θέμα: Μέσα από στίχους ο καθένας ίσως να προσπαθεί να πει την δική του Ιστορία. Εδώ μπορείτε να προβάλλεται αν θέλετε και τις δικές σας δημιουργίες.

Χέρι με τσιγάρο

Last day of September
Θέμα:Ο Αλέξανδρος δέχεται ξαφνικά ένα τηλεφώνημα από τον παλιό του φίλο Δημήτρη σε μία ιδιαίτερα σημαντική μέρα για αυτόν . Η κλήση του Δημήτρη τον αναστατώνει γιατί του ξυπνά αναμνήσεις που τον σημάδεψαν την ζωή του.

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog