Ποιά ήταν η μητέρα του Λεονάρντο ντα Βίντσι :Η νέα θεωρία του ακαδημαϊκού Κάρλο Βέτσε

2023-06-28
Λεονάρντο ντα Βίντσι
Λεονάρντο ντα Βίντσι

Σύμφωνα με βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο ακαδημαϊκός Κάρλο Βέτσε καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νάπολης προβάλει μία νέα θεωρία για την μητέρα του Λεονάρντο ντα Βίντσι .

Το βιβλίο έχει τίτλο «Το χαμόγελο της Αικατερίνης: Η μητέρα του Λεονάρντο ντα Βίντσι» και το παρουσίασε ο εκδοτικός οίκος «Τζιούντι».

Σύμφωνα λοιπόν με την θεωρία του και ως απόδειξη των λεγομένων του επικαλείται  ένα έγγραφο που χρονολογείται από το 1452, ενώ δεν έχει αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του μέχρι στιγμής ,ότι η μητέρα του Λεονάρντο ντα Βίντσι ήταν Τσερκέζα και κατάγονταν από τον Καύκασο.

Σε συνέντευξη τύπου δε είπε χαρακτηριστικά «Ήταν μια γυναίκα που απήχθη στην πατρίδα της, στα βουνά του Καυκάσου, και ως σκλάβα πουλήθηκε πολλές φορές στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια στη Βενετία. Όταν έφθασε στη Φλωρεντία, γνώρισε έναν νεαρό συμβολαιογράφο, τον Πιέτρο ντα Βίντσι, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο: τον Λεονάρντο».

Η κρατούσα έως τώρα άποψη ήταν όπως πίστευαν οι ειδικοί πως ο δημιουργός της «Μόνα Λίζα» γεννήθηκε εκτός γάμου από τον συμβολαιογράφο Πιέρο ντα Βίντσι και την Αικατερίνη, μια χωρική από το Βίντσι, μια περιοχή της Φλωρεντίας.

Πηγή: france24.com

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς δημοσιεύσεις

ufo
Η NASA δημοσίευσε φωτογραφίες για την ύπαρξη UFO
Παράξενες ειδήσεις
Θέμα:Η Εθνική Αεροναυτική και Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA) στην πρώτη της δημόσια συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) και τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP), ανακοίνωσε...
Μηχανή που τρέχει στους δρόμους

Η Ασπίδα το Τόξο και το Βέλος
Χρονογράφημα
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Θέμα: Πραγματεύεται τις κουραστικές ,βαρετές και ανώφελες συναντήσεις των ανθρώπων στην σημερινή εποχή που δυστυχώς δεν έχουν καμία ουσία.

Άντρας με πουλόβερ

Φεγγάρια
Μουσική και νότες
Ένα εξαιρετικό μουσικό απόσταγμα ήχων
Θέμα:Μία πολύ όμορφη Μουσική μπαλάντα που έγραψε ο Σπύρος Ζεχερλής την μουσική τους στίχους και την ερμηνεύει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog