Τιτανικός : Από δόντι Μεγαλόδοντα το περιδέραιο που βρέθηκε στο ναυάγιο

2023-06-14

Ένα χρυσό περιδέραιο είναι ανάμεσα στα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού, μετά την ψηφιακή σάρωση του πλοίου από την εταιρεία χαρτογράφησης βαθέων υδάτων Magellan. 

Tο εν λόγω κόσμημα, χάθηκε μετά την βύθιση του πλοίου στις 15 Απριλίου του 1912 οδηγώντας στο θάνατο πάνω από 1.500 άτομα.

Αυτό που κάνει το κόσμημα ακόμα  πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι ερευνητές της Magellan υποστηρίζουν ότι το περιδέραιο είναι φτιαγμένο από δόντι Μεγαλόδοντα, έναν προϊστορικό καρχαρία. 

Ψηφιακή σάρωση πλήρους μεγέθους του Τιτανικού 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ο Περίανδρος ο Κορίνθιος γεννήθηκε στην Κόρινθο και ήταν ο δεύτερος τύραννος της Κορίνθου, διαδέχθηκε τον πατέρα του Κύψελο ο οποίος ανέτρεψε την πανίσχυρη Δωρική οικογένεια Βακχιάδαι που ήταν βασιλείς στην πόλη. Απεβίωσε το 585 π.Χ. και η ιστορία τον κατέταξε σε έναν από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας μαζί με τους Θαλή τον Μιλήσιο, τον Βία τον...

Το ντοκιμαντέρ του Netflix με τον τίτλο «Αυτό που έκανε η Τζένιφερ» ( What Jennifer Did) είναι συγκλονιστικό, το σκηνοθέτησε η Τζένι Πόπλγουελ και περιγράφει την αληθινή ιστορία της δολοφονίας της Bich Ha Pan μητέρας της Jennifer .

Το FBI: International είναι αμερικανικής παραγωγής αστυνομική τηλεοπτική δραματική σειρά που αν δεις έστω και ένα επεισόδιο της εθίζεσαι τόσο πολύ που την παρακολουθείς ασταμάτητα. Πρωτοκυκλοφόρησε το 2021 και η τρίτη της σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 13 Φεβρουαρίου 2024. Το σενάριο της σφιχτό, γεμάτο δράση και εκπλήξεις. Οι ιστορίες της είναι...

Αγαπημένες δημοσιεύσεις

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog