Τιτανικός : Από δόντι Μεγαλόδοντα το περιδέραιο που βρέθηκε στο ναυάγιο

2023-06-14

Ένα χρυσό περιδέραιο είναι ανάμεσα στα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού, μετά την ψηφιακή σάρωση του πλοίου από την εταιρεία χαρτογράφησης βαθέων υδάτων Magellan. 

Tο εν λόγω κόσμημα, χάθηκε μετά την βύθιση του πλοίου στις 15 Απριλίου του 1912 οδηγώντας στο θάνατο πάνω από 1.500 άτομα.

Αυτό που κάνει το κόσμημα ακόμα  πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι ερευνητές της Magellan υποστηρίζουν ότι το περιδέραιο είναι φτιαγμένο από δόντι Μεγαλόδοντα, έναν προϊστορικό καρχαρία. 

Ψηφιακή σάρωση πλήρους μεγέθους του Τιτανικού 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η Μάργκαρετ Μίτσελ ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος. Έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο με το βιβλίο της « Όσα παίρνει ο άνεμος» που εκδόθηκε το 1936. Το βιβλίο κέρδισε το Εθνικό βραβείο Βιβλίου της Αμερικής το έτος 1936 καθώς και το Βραβείο Πούλιτζερ του 1937.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι (Mrs Harris goes to Paris) Είναι μια δραματική κομεντί, με χώρες παραγωγής την Ουγγαρία, Αγγλία, Καναδά, Γαλλία και ΗΠΑ του 2022, που πραγματικά σε αγγίζει ως θεατή γιατί είναι ιδιαίτερα πνευματώδης και σου αφήνει ένα γλυκόπικρο συναίσθημα όταν την παρακολουθείς.

Αγαπημένες δημοσιεύσεις

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog