Το μεγάλο ψέμα

2017-11-25
◼ Σειρά διηγημάτων: Στιγμές από τη ζωή μου

Το μεγάλο ψέμα

Έπρεπε να βρω τρόπο να της το πω, με βασάνιζε αυτή η διπλή ζωή .

Δεν μου έφταιγε σε τίποτα η Κυριακή ήταν σε όλα της εντάξει, όμως ερωτεύτηκα έτσι χωρίς να το ψάχνω έτυχε, με σκόρπισε σαν καρυδότσουφλο ο έρωτας, δεν πίστευα σε αυτόν και με τιμώρησε .

Η Ντοντό ήρθε στην ζωή μου έτσι ξαφνικά και τα αναποδογύρισε όλα, αν δεν την μιλούσα μια μέρα με τρέλαινε η απουσία της, όταν δεν την έβλεπα πάλι ήμουν μελαγχολικός κλεινόμουν στον εαυτό μου λες και είχαν βουλιάξει τα καραβιά μου.

Αποφάσισα λοιπόν να πάω με την Κυριακή στην Μύκονο που το ήθελε τόσο πολύ και εκεί να της πω τι μου συμβαίνει και να βρούμε έναν τρόπο να χωρίσουμε πολιτισμένα εξάλλου η Κυριακή είχε καταλάβει από καιρό την μεταστροφή του χαρακτήρα μου και μου ζητούσε να τις εξηγήσω τι μου συμβαίνει .

Πως όμως όλο αυτό το σκηνικό να το εξηγήσω στην Ντοντό και να το καταλάβει .

Όταν προσπάθησα να τις πω τι θέλω να κάνω , μου τα έχωσε κανονικά , καλά στην Μύκονο πρέπει να πας για να την χωρίσεις , μου φώναξε υστερικά και έκλεισε με πάταγο την πόρτα του αυτοκινήτου και έφυγε με γοργό βήμα , αμάν έκανα να τη ηρεμίσω όταν τις τηλεφώνησα αργά το απόγευμα και να τις υποσχεθώ ότι θα τις μιλήσω όσο πιο σύντομα γίνεται της Κυριακής εδώ στην Αθήνα , χωρίς ταξίδια και άλλες τέτοιες εξυπνάδες .

Τότε σκέφτηκα ο ηλίθιος να πω ένα ψέμα έτσι και η Ντοντό δεν θα στενοχωριόταν και το σχέδιο μου θα μπορούσα να πραγματοποιήσω χωρίς να την πληγώσω.

Έτσι λοιπόν τις είπα ότι θα πάω στο χωριό μου να τελειώσω κάτι δουλειές με θέματα που αφορούσαν κάτι κληρονομικά από τον πατέρα μου, πήρα το καράβι και την Κυριακή και ξεκινήσαμε για την Μύκονο .

Έλα ντε που δεν σκέφτηκα πως εμείς οι άντρες σκεφτόμαστε σαν αμοιβάδες και η γυναικεία πονηριά  ξεπερνά κατά πάρα πολύ την απλότητα στην σκέψη μας.

Τηλεφώνησε στο σπίτι μου έτσι απλά ,ρώτησε την μάνα μου που πήγα και ότι είναι μια παλιά μου φίλη που έψαχνε να με βρει για μια συνάντηση παλιών συμμαθητών από το λύκειο , και η μανά μου η έρημη τις είπε την αλήθεια , ότι λείπω στην Μύκονο και θα γυρίσω σε λίγες μέρες.

Έτσι μόλις πατήσαμε το πόδι μας στην Μύκονο άρχισε το μαρτύριο ,όταν εξήγησα σε ένα καφέ στην μικρή Βενετία την Κυριακή τι μου συμβαίνει και ότι θέλω να χωρίσουμε κόντεψε να με κόψει φέτες , φωνές κλάματα, την ίδια στιγμή λες και ήταν συνεννοημένες με έπαιρνε στο κινητό η Ντοντό και με έβριζε σαν κανένας νταλικέρης για τις είπα ψέματα και άλλα τις είχα υποσχεθεί.

Δεν ήξερα που να κρυφτώ ,τα αυτιά μου είχαν πάρει φωτιά από τις φωνές και των δυο και μου ερχόταν να αρχίσω να τρέχω και να εξαφανιστώ από προσώπου γης .

Το αποτέλεσμα ήταν να με βρίζουν και οι δυο, η κάθε μία βέβαια για τους δικούς της λόγους , και να μην μπορώ να το πιστέψω ποσό ηλίθιος, κουτός και μικρόμυαλος πιάστηκα .

Έτσι ο μεγάλος μου έρωτας χάθηκε από προσώπου Γης ,για να βασανίζομαι για ένα ψέμα που δεν ήθελα να πω άλλα το είπα, για ένα ψέμα που μου κόστισε πολλά χαμόγελα και αρκετά δάκρυα στην συνεχεία της ζωής μου.


Δημιουργός: Μιχάλης Ζεχερλής

26/11/2015

⚊ Σχετικές δημοσιεύσεις

Από τη Σειρά διηγημάτων: Στιγμές από τη ζωή μου

⚊ Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Το ντοκιμαντέρ του Netflix με τον τίτλο «Αυτό που έκανε η Τζένιφερ» ( What Jennifer Did) είναι συγκλονιστικό, το σκηνοθέτησε η Τζένι Πόπλγουελ και περιγράφει την αληθινή ιστορία της δολοφονίας της Bich Ha Pan μητέρας της Jennifer .

Ο Περίανδρος ο Κορίνθιος γεννήθηκε στην Κόρινθο και ήταν ο δεύτερος τύραννος της Κορίνθου, διαδέχθηκε τον πατέρα του Κύψελο ο οποίος ανέτρεψε την πανίσχυρη Δωρική οικογένεια Βακχιάδαι που ήταν βασιλείς στην πόλη. Απεβίωσε το 585 π.Χ. και η ιστορία τον κατέταξε σε έναν από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας μαζί με τους Θαλή τον Μιλήσιο, τον Βία τον...

Το FBI: International είναι αμερικανικής παραγωγής αστυνομική τηλεοπτική δραματική σειρά που αν δεις έστω και ένα επεισόδιο της εθίζεσαι τόσο πολύ που την παρακολουθείς ασταμάτητα. Πρωτοκυκλοφόρησε το 2021 και η τρίτη της σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 13 Φεβρουαρίου 2024. Το σενάριο της σφιχτό, γεμάτο δράση και εκπλήξεις. Οι ιστορίες της είναι...

⚊ Διαβάστε επίσης

Tέχνη & Ζωή
Mε το δικό μας βλέμμα

mauros_kathreptis

Δημιουργός: Μιχάλης Ζεχερλής
Χρονογράφήμα
Θέμα:Δεν υπάρχει κάποια εισαγωγή ούτε θα δρέψει δάφνες λογοτεχνικού κείμενου το σημείωμα αυτό.Τις τελευταίες ημέρες...

Galinos_162

Αποφθέγματα
★★★★★
Κατάθλιψη:17 σπουδαία αποφθέγματα για να κατανοήσετε βαθιά τον εαυτό σας
Θέμα:Ο Carl Jung ένας εξαιρετικός και βαθυστόχαστος φιλόσοφος της εποχής μας, έγραφε ότι σαν πνευματικά όντα που είμαστε πρέπει να κατανοήσουμε βαθύτερα...

   

Simone_de_Beauvoir

Αποφθέγματα
★★★★★
Τα 20 κλασικά αποφθέγματα που έγραψαν και γράφουν την ιστορία της ανθρωπότητας
Θέμα:Η ιστορικά η προσπάθεια της ανθρωπότητας να εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο, στηρίχθηκε κατά πολύ σε ιστορικές φράσεις που έμειναν αναλλοίωτες μέσα..

to_demtri_09
Διήγημα
Το δεντρί του έρωτα
Ιστορία: Έκτη
Από τη σειρά διηγημάτων Οι μυστικές ιστορίες του Οθέλλου Ηστ
Θέμα:Η συνάντηση μας με τον Οθέλλο κανονίστηκε για τις εικοσιπέντε Μαΐου στην Βιέννη στις οκτώ η ώρα το βράδυ στο Cafe Sacher κοντά...

Fovos_z12

14-12-2017
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Φόβος
Θέμα:Ένα από τα σπουδαιότερα ποιήματα αυτής συλλογής εμπνευσμένο από τους φόβους μιας παγωμένης καρδιάς για το απόκοσμο τοπίο της μοναξιάς που δημιουργεί ένας ξένος τόπος.

Μελίνα Ασλανίδου

Μελίνα Ασλανίδου:Το λάθος
Θέμα:Θέλω να σου πω αντίο, όμως δεν μπορώ
Μένω μες στο λάθος μου να ζω
Ό, τι μου ζητήσεις δίνω κι ένα σου ζητώ
Να 'ρχεσαι κι εγώ να ξαναζώ...

gerl_ermou

★★★★★
Το Κορίτσι της Ερμού
(Kεφάλαιο 1 έως 3)
Θέμα: Δεκέμβρης του 2015: Χιόνιζε τρεις ημέρες συνέχεια , η κακοκαιρία και η συνεχής χιονόπτωση...

Δείτε όλα τα κεφάλαια εδώ

Περίεργα & Παράξενα
15 παράξενα πράγματα που δεν ήξερες για τα μάτια των ανθρώπων
Θέμα:Συγκεντρώσαμε 15 απίστευτα πράγματα για τα μάτια των ανθρώπων, που σίγουρα δεν γνωρίζατε , πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να τα ρίξετε μια ματιά...


zecherlis

Δείτε: Tα καλύτερα του Moments Blog
Θέμα:Οι κορυφαίες δημοσιεύσεις των συνεργατών του Μoments blog που λάτρεψαν οι αναγνώστες μας όλα αυτά τα χρόνια.

Sorry, your browser does not support inline SVG.

blog_69

● Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας και αποκτήστε πρόσβαση στο premium περιεχόμενο του moments blog.Χωρίς κανένα κόστος. Θα λάβετε ειδοποίηση μέσω email όταν το αίτημα σας εγκριθεί.

Είμαστε η δική σου συντροφιά


Διαφ.