Εγώ, δεν είμαι κανένας. Εσύ ποιος είσαι :Γνωμικά για το εγώ και τον εγωισμό

2023-05-24

Το Εγώ δεν είναι κυρίαρχο στο ίδιο του το σπίτι.: Ζίγκμουντ Φρόυντ ψυχίατρος (1856-1939

Μ' αρέσει η στιγμή που σπάω το «εγώ» ενός ανθρώπου.: Bobby Fischer πρωταθλητής στο σκάκι 

Εγωισμός δεν είναι να ζεις όπως θέλεις εσύ, αλλά να απαιτείς από τους άλλους να ζουν όπως θέλεις εσύ.: Όσκαρ Ουάιλντ , συγγραφέας (1854-1900)

Η νεότητα τελειώνει όταν τελειώνει ο εγωισμός, η ωριμότητα αρχίζει όταν ζούμε για τους άλλους.: Έρμαν Έσσε, συγγραφέας, (1877-1962)

Για το σκύλο του, ο κάθε άνθρωπος είναι Μέγας Ναπολέων. Σ' αυτό οφείλεται και η μεγάλη δημοτικότητα των σκύλων. : Άλντους Χάξλεϋ ,συγγραφέας (1894-1963)

Η μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να μιλάς για τον εαυτό σου σε έναν απρόσωπο τόνο. : Emile M. Cioran φιλόσοφος (1911-1995)

Εγώ, δεν είμαι κανένας. Εσύ ποιος είσαι; :Έμιλυ Ντίκινσον, ποιήτρια (1830-1886)

Δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος, αν σκέφτεσαι πάντα μόνο τον εαυτό σου. Μέχρι να κάνεις χώρο στη ζωή σου για κάποιον εξίσου σημαντικό μ' εσένα για τον εαυτό σου, πάντα θα ψάχνεσαι και θα είσαι           χαμένος : Ρίτσαρντ Μπαχ ,συγγραφέας

Δεν αγάπησα ποτέ κάποιον άλλον όσο αγάπησα τον εαυτό μου.: Μαίη Γουέστ ηθοποιός (1893-1980)

Και τι είναι αυτό το ιδεώδες «Εγώ»; Είναι είτε η ιδέα που έχω για το πώς θα έπρεπε να είμαι είτε το αποτέλεσμα της διαπαιδαγώγησής μου είτε αυτό που θέλει η κοινωνία να είμαι. : Χόρχε Μπουκάι ψυχοθεραπευτής


⚈ Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε ήταν σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος. Έγραψε κριτικά δοκίμια πάνω στη θρησκεία, την ηθική, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες, δείχνοντας ιδιαίτερη κλίση στη χρήση μεταφορών, ειρωνείας και αφορισμών.


⚈ Πρόσφατες δημοσιεύσεις


⚈ Αγαπημένες δημοσιεύσεις

Στίχοι και ιστορίες

portrait of a woman

Φόβος
Ποιητική συλλογή
Οι χειμώνες της καρδιάς μου
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Θέμα:Οι φόβοι που σέρνουν μία καρδιά όταν συγκρούεται με την υποκρισία και τον δόλο των ανθρώπων και την αναγκάζουν να γονατίσει νικημένη στις ορέξεις τους.

Δια χειρός Μιχαήλ

Μηχανή που τρέχει στους δρόμους

Η Ασπίδα το Τόξο και το Βέλος
Χρονογράφημα
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Θέμα: Πραγματεύεται τις κουραστικές ,βαρετές και ανώφελες συναντήσεις των ανθρώπων στην σημερινή εποχή που δυστυχώς δεν έχουν καμία ουσία.

❏ Book of photographic memories

Moments photo album

Φωτογράφος

1998-2023

Φωτοστιγμές
Θέμα :Φυλακίζοντας την μία μοναδική στιγμή μέσα στον φακό μιας φωτογραφικής μηχανής.
Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog