Nick name "112 Roses"

2017-11-15

The Truth in the Excerpt

Μόλις είχα φτάσει στο αεροδρόμιο , προχώραγα ήδη σαν χαμένος στους διαδρόμους του , μια γλυκύτατη αστυνομικός μου σύστησε να μην αφήνω από εδώ και εκεί τις αποσκευές μου, ούτε είχα καταλάβει ότι παράτησα την βαλίτσα μου και βάδιζα πάνω κάτω χωρίς να έχω κάποιον συγκεκριμένο προορισμό.

Κάθισα σε ένα καφέ και παρήγγειλα ένα εσπρέσο, άναψα τσιγάρο ,έπεσε όλος ο κόσμος να με φάει, ντράπηκα πολύ έμοιαζα σαν έναν απόκοσμο ηλίθιο , ήθελα να τρέξω σε μια γωνία να γονατίσω να κρυφτώ και να ξεσπάσω σε κλάματα άλλη μια φορά στην ζωή μου ένοιωθα προδομένος από την ευθύγραμμη λογική.

Όταν την γνώρισα , μιλάγαμε ώρες ατέλειωτες ,μήνες στο Mirc και πριν λίγες μέρες ήταν η Τρίτη φορά που συναντηθήκαμε, το χαμόγελο της, τα μάτια της αυτά τα βαθιά γαλανά σαν της θάλασσας με σκλάβωναν ,την ερωτεύτηκα αληθινά, αψήφησα κάθε λογική σκέψη για το που θα καταλήξει αυτό που ένοιωθα , έπαιζα ζάρια με την καρδιά μου το καταλάβαινα ,το ίδιο ένοιωθε και αυτή όπως μου ομολογούσε, αλλά στην δική της σκέψη κυριαρχούσαν οι συνέπειες και όχι το βαθύ συναίσθημα που ξερίζωνε την καρδιά της και σκότωνε το μυαλό της.
Ένοιωθα πια σαν να είχε καρφωθεί στο μυαλό μου ένα δοκάρι και εκατοντάδες άλλα σε όλο το κορμί μου ,πονούσα ,πονούσα παντού ,πονούσα πολύ τρόμαξα γιατί μόλις αντιλαμβανόμουν πώς πολλές φόρες ο ψυχικός πόνος είναι δυνατότερος από τον σωματικό, πονάω γαμώτο μου μονολόγησα , συνέχισα να βαδίζω σαν ένα τσουβάλι με πόδια προς τον γκισέ για τον έλεγχο των διαβατηρίων, ένας κύριος που φορούσε μια στολή με άσπρο πουκάμισο και μαύρο αν θυμάμαι καλά παντελόνι κάτι μου έλεγε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο.
Μίλαγε , δεν άκουγα τίποτα, απλά του έδωσα το διαβατήριο μου πήρα τις αποσκευές μου τις πέρασα από το μηχάνημα έλεγχου και συνέχισα ,αφού τέλειωσε και ο έλεγχος των αποσκευών μου άρχισα να βαδίζω αργά μηχανικά σε ένα μακρύ διάδρομο που δεξιά και αριστερά είχε καταστήματα ρούχων ,καφέ και εστιατόρια, φώτα από νέον παντού, κάθισα σε μια καρέκλα που βρήκα ελεύθερη στην αίθουσα αναμονής έβαλα
το cd player να παίζει , φόρεσα τα ακουστικά και χάθηκα στους ήχους των μουσικών μου. 
Ένοιωσα ένα άγγιγμα στον ώμο , σε λίγο πετά το αεροπλάνο σας μου είπε μια φωνή, στα αυτιά μου έφτανε σαν ψίθυρος και άλλες φορές σαν βοή ,από την έξοδο 12 μου φώναξε , ήταν η ίδια φωνή που πριν λίγο μου είχε ζητήσει να δει την κάρτα επιβίβασης μου , την ευχαρίστησα και κινήθηκα προς την έξοδο.
Ένοιωθα σαν να είχε ανοίξει το μέσα μου σαν τριαντάφυλλο και κάθε φύλο του έσταζε αίμα πικρό σαν φαρμάκι , δηλητηρίαζε κάθε σκέψη μου, κάθε συναίσθημα που θα μπορούσε έστω να μου χαρίσει ένα χαμόγελο, μια ελπίδα ότι μπορεί να νικήσει και όχι νικητής να είναι πάντα η γαμημένη η πουτάνα η λογική.
Κάθισα στην θέση μου έβαλα την ζώνη μου και έκλεισα τα μάτια μου , ένα απέραντο γιατί με ρούφαγε το μυαλό, ο πόνος πια με τρυπούσε το στομάχι , διπλώθηκα στα δύο .
Το αεροσκάφος απογειώθηκε γύριζα πίσω ,η αλήθεια μου είχε μπει πια στο απόσπασμα
Η κοινωνία των ανθρώπων δεν αντέχει έρωτες , ζει για το ψέμα για την δίκη του μισή αλήθεια οι άνθρωποι στις μέρες μας δεν αντέχουν το φως γιατί αρέσκονται να ζουν στο σκοτάδι των ψυχών τους .
Καλό μου ταξίδι μονολόγησα η συντριβή σου μάθημα για το ποιος νίκα σε αυτήν την ζωή η λογική λοιπόν και όχι η καρδιά .

Το αεροπλάνο ξεκίνησε την διαδικασία προσγείωσης, μέσα σε δυο ώρες είχα μεταλλαχτεί σε ένα πληγωμένο άσκοπα περιφερόμενο διαβάτη της ζωής.

Μιχάλης Ζεχερλής

5/9/2017

Sorry, your browser does not support inline SVG.
⚈ Aγαπημένες Ιστορίες

Χρονογράφημα

cottage on a lake

⚊ Δια χειρός Μιχαήλ ⚊

Σκέψεις

● Όταν οι Ερινύες σε χλευάζουν
Θέμα:Σκέψεις για τις ενοχές και τις Ερινύες που τριγυρίζουν τις ζωές μας μέσα από μια φανταστική συνομιλία του συγγραφέα με ένα σύννεφο.

Αντιπολεμικό διήγημα

hand on barbed wire

⚊ Στιγμές απο την ζωή μου ⚊

● Βαθύ πράσινο

Διήγημα Δράσης

Θέμα:Αντιπολεμικό διήγημα που η ιστορία του εξελίσσεται κατα την διαρκεια του Β'Π.Π. στην κρήτη και όπως συνήθως κάθε ιστορία στο τέλος της έχει έναν μόνο νικητή.

Novelsin Sequels

portrait of a woman

Μυθιστόρημα του Μιχάλη Ζεχερλή
Θέμα :Ένα ερωτικό τρίγωνο. Δύο φίλοι και μία γυναίκα ένας κύκλος που εξελίσσεται και τους πνίγει μέσα στα ψέματα και την προδοσία .Ένας γάμος, παλιά ένοχα μυστικά και ένα απρόσμενο τέλος.

Στίχοι και ιστορίες

portrait of a man

Ποιητική συλλογή
Οι χειμώνες της καρδιάς μου
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Θέμα: Ύμνος στα δάκρυα που ξεπλένουν τους την οδύνη από τους χειμώνες της καρδιάς.

Short stories

Πίνακας ζωγραφικής

Ιστορία δράσης
Θέμα: Μάρτυρας ενός δράματος, ένας φόνος, ο άδικος χαμός και ο σπαραγμός της μάνας συνθέτουν ένα τραγικό σκηνικό σε μία μουντή και αφιλόξενη πόλη.

Τι και αν έχεις πλακουτσή μύτη φθάνει να μπορείς να αναπνέεις

Μεξικάνικη παροιμία
⚈ Πρόσφατες δημοσιεύσεις
⚈ Quotes of the wise
Sorry, your browser does not support inline SVG. Sorry, your browser does not support inline SVG.

man

Θέμα:Οι κορυφαίες δημοσιεύσεις των συνεργατων του Μoments blog που λάτρεψαν οι αναγνώστες μας όλα αυτά τα χρόνια.

Sorry, your browser does not support inline SVG.
Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog