Nick name "112 Roses"

2017-11-15
◼ Σειρά διηγημάτων: Στιγμές από τη ζωή μου

Nick name "112 Roses"

The Truth in the Excerpt

Μόλις είχα φτάσει στο αεροδρόμιο , προχώραγα ήδη σαν χαμένος στους διαδρόμους του , μια γλυκύτατη αστυνομικός μου σύστησε να μην αφήνω από εδώ και εκεί τις αποσκευές μου, ούτε είχα καταλάβει ότι παράτησα την βαλίτσα μου και βάδιζα πάνω κάτω χωρίς να έχω κάποιον συγκεκριμένο προορισμό.

Κάθισα σε ένα καφέ και παρήγγειλα ένα εσπρέσο, άναψα τσιγάρο ,έπεσε όλος ο κόσμος να με φάει, ντράπηκα πολύ έμοιαζα σαν έναν απόκοσμο ηλίθιο , ήθελα να τρέξω σε μια γωνία να γονατίσω να κρυφτώ και να ξεσπάσω σε κλάματα άλλη μια φορά στην ζωή μου ένοιωθα προδομένος από την ευθύγραμμη λογική.

Όταν την γνώρισα , μιλάγαμε ώρες ατέλειωτες ,μήνες στο Mirc και πριν λίγες μέρες ήταν η Τρίτη φορά που συναντηθήκαμε, το χαμόγελο της, τα μάτια της αυτά τα βαθιά γαλανά σαν της θάλασσας με σκλάβωναν ,την ερωτεύτηκα αληθινά, αψήφησα κάθε λογική σκέψη για το που θα καταλήξει αυτό που ένοιωθα , έπαιζα ζάρια με την καρδιά μου το καταλάβαινα ,το ίδιο ένοιωθε και αυτή όπως μου ομολογούσε, αλλά στην δική της σκέψη κυριαρχούσαν οι συνέπειες και όχι το βαθύ συναίσθημα που ξερίζωνε την καρδιά της και σκότωνε το μυαλό της.
Ένοιωθα πια σαν να είχε καρφωθεί στο μυαλό μου ένα δοκάρι και εκατοντάδες άλλα σε όλο το κορμί μου ,πονούσα ,πονούσα παντού ,πονούσα πολύ τρόμαξα γιατί μόλις αντιλαμβανόμουν πώς πολλές φόρες ο ψυχικός πόνος είναι δυνατότερος από τον σωματικό, πονάω γαμώτο μου μονολόγησα , συνέχισα να βαδίζω σαν ένα τσουβάλι με πόδια προς τον γκισέ για τον έλεγχο των διαβατηρίων, ένας κύριος που φορούσε μια στολή με άσπρο πουκάμισο και μαύρο αν θυμάμαι καλά παντελόνι κάτι μου έλεγε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο.
Μίλαγε , δεν άκουγα τίποτα, απλά του έδωσα το διαβατήριο μου πήρα τις αποσκευές μου τις πέρασα από το μηχάνημα έλεγχου και συνέχισα ,αφού τέλειωσε και ο έλεγχος των αποσκευών μου άρχισα να βαδίζω αργά μηχανικά σε ένα μακρύ διάδρομο που δεξιά και αριστερά είχε καταστήματα ρούχων ,καφέ και εστιατόρια, φώτα από νέον παντού, κάθισα σε μια καρέκλα που βρήκα ελεύθερη στην αίθουσα αναμονής έβαλα
το cd player να παίζει , φόρεσα τα ακουστικά και χάθηκα στους ήχους των μουσικών μου. 
Ένοιωσα ένα άγγιγμα στον ώμο , σε λίγο πετά το αεροπλάνο σας μου είπε μια φωνή, στα αυτιά μου έφτανε σαν ψίθυρος και άλλες φορές σαν βοή ,από την έξοδο 12 μου φώναξε , ήταν η ίδια φωνή που πριν λίγο μου είχε ζητήσει να δει την κάρτα επιβίβασης μου , την ευχαρίστησα και κινήθηκα προς την έξοδο.
Ένοιωθα σαν να είχε ανοίξει το μέσα μου σαν τριαντάφυλλο και κάθε φύλο του έσταζε αίμα πικρό σαν φαρμάκι , δηλητηρίαζε κάθε σκέψη μου, κάθε συναίσθημα που θα μπορούσε έστω να μου χαρίσει ένα χαμόγελο, μια ελπίδα ότι μπορεί να νικήσει και όχι νικητής να είναι πάντα η γαμημένη η πουτάνα η λογική.
Κάθισα στην θέση μου έβαλα την ζώνη μου και έκλεισα τα μάτια μου , ένα απέραντο γιατί με ρούφαγε το μυαλό, ο πόνος πια με τρυπούσε το στομάχι , διπλώθηκα στα δύο .
Το αεροσκάφος απογειώθηκε γύριζα πίσω ,η αλήθεια μου είχε μπει πια στο απόσπασμα
Η κοινωνία των ανθρώπων δεν αντέχει έρωτες , ζει για το ψέμα για την δίκη του μισή αλήθεια οι άνθρωποι στις μέρες μας δεν αντέχουν το φως γιατί αρέσκονται να ζουν στο σκοτάδι των ψυχών τους .
Καλό μου ταξίδι μονολόγησα η συντριβή σου μάθημα για το ποιος νίκα σε αυτήν την ζωή η λογική λοιπόν και όχι η καρδιά .

Το αεροπλάνο ξεκίνησε την διαδικασία προσγείωσης, μέσα σε δυο ώρες είχα μεταλλαχτεί σε ένα πληγωμένο άσκοπα περιφερόμενο διαβάτη της ζωής.

Δημιουργός: Μιχάλης Ζεχερλής

5/9/2017

⚊ Σχετικές δημοσιεύσεις

⚊ Από τη σειρά διηγημάτων
Στιγμές από τη ζωή μου

Το γεροντάκι της ιστορίας μας για άλλη μια μέρα αφού περιπλανήθηκε στους δρόμους της Αθήνας τρικλίζοντας και σκοντάφτοντας στα κατεστραμμένα πλακάκια της Μιχαλακοπούλου, ζητιανεύοντας έξω από τα λαμπερά της μαγαζιά, στολισμένα με κόκκινα αυγά και λαμπάδες ,γεμάτα παιχνίδια και ρούχα πολύχρωμα, ζωντανά σαν τον ανοιξιάτικο ουρανό της .

Ήταν δεν ήταν 150 cm ,τα αυτιά του στις άκρες ήταν μυτερά σαν ανάποδα τρίγωνα. Φορούσε ένα πράσινο Τζάκετ και ένα γαλάζιο πουκάμισο με κόκκινο γιακά.

«Μεγάλωσα ξαφνικά μέσα σε ένα βράδυ, άσπρισαν σε ένα λεπτό κρόταφοι και ζάρωσε πρόσωπο και κορμί σε ένα ξημέρωμα ,σκόρπισα σαν άνθρωπος από τις συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειές να πείσω τον άνθρωπο που λάτρεψα να μοιραστούμε το υπόλοιπο της ζωής μας σε ένα κοινό δρόμο -Λέξη μοναδική , μόνο η ψυχή ενός ερωτευμένου αληθινά, αντιλαμβάνεται την...

Κοιτούσε ώρα τώρα από ψηλά την χιονισμένη πόλη, μουντή και αφιλόξενη να ρουφάει με τον ίσκιο από το βουνό που καμάρωνε στα πόδια της, τις στάλες από τα δάκρυα του, σαν να την δυνάμωναν για να μπορεί έπειτα να καταβροχθίσει την καρδιά του.

Doctor stories

2020-09-10

Είχε πάρει να βραδιάζει, ο χειμώνας δεν έλεγε να φύγει ,Μάρτης μήνας και τα δέντρα λύγιζαν από τον αγέρα λες και ήταν μεσοχείμωνο, χιόνιζε από ώρα και το σκηνικό όπως διαμορφωνόταν με τις άσπρες τούφες να χτυπούν το παράθυρο μου σχηματίζοντας περίεργα σχήματα μέσα στο απόλυτο σκοτάδι με φόβιζε ,είχαν απαγορέψει και την κυκλοφορία και αυτή η...

⚊ Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Αν δεν ερωτευτείς βαθιά και δεν χάσεις τον έρωτα της ζωής σου ίσως ποτέ να μην νοιώσεις την ποιότητα αυτού του τραγουδιού. «Το χθές το βράδυ στ' όνειρο μου» είναι ένα λαϊκό τραγούδι που φέρνει σε μπαλάντα και το ερμηνεύει αριστοτεχνικά ο Σταμάτης Γονίδης, τους στίχους του έγραψε ο Νίκος Γρίτσης και την μουσική του ο Χάρης Καλούδης.

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια συλλογή με γκάφες και άτυχες στιγμές για να σας βοηθήσουμε να χαμογελάσετε έστω και λιγάκι και να ξεχαστείτε από τα καθημερινά σας προβλήματα που όσο πάει γίνονται χειρότερα και σας κλέβουν το χαμόγελο.

Η ταινία « Bellamy» γνωστή και ως « Inspector Bellamy» είναι μια γαλλικής παραγωγής ταινία που κυριαρχεί το μυστήριο που αγγίζει τα όρια του θρίλερ και κυκλοφόρησε το 2009. Είναι η τελευταία ταινία του διάσημου Γάλλου σκηνοθέτη Claude Chabrol, ο οποίος πέθανε την επόμενη χρονιά, και δυστυχώς είναι η μοναδική φορά που δούλεψε με τον αστέρα του...

Η ταινία «Υποψίες» ( Disturbia) είναι ένα αμερικανικό neo-noir ψυχολογικό θρίλερ του 2007 σε σκηνοθεσία D. J. Caruso και σενάριο Christopher Landon και Carl Ellsworth, το σενάριο της βασίστηκε στην ταινία Σιωπηλός μάρτυς (Rear Window) ένα ψυχολογικό θρίλερ του 1954, που σκηνοθέτησε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και σενάριο της έγραψε ο Τζον Μάικλ Χέιζ.

⚊ Διαβάστε επίσης

Tέχνη & Ζωή
Mε το δικό μας βλέμμα

ta_ystera_7656

★★★★
Ποιητική Συλλογή Αντίλαλοι
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Τα ύστερα του μοχθηρού
Θέμα:Τα ύστερα του μοχθηρού είναι η απαρχή αυτής της ποιητικής συλλογής, που σκαλίζει με τέχνη την προσπάθεια μιας βασανισμένης ύπαρξης να γλυτώσει από την μανία των μοχθηρών του κόσμου.

Ναπολέων Βοναπάρτης

Αποφθέγματα (Quotes)
★★★★★
23 εξαιρετικά αποφθέγματα του Ναπολέων Βοναπάρτη (1769 - 1821)
Θέμα:Γεννήθηκε στην Κορσική στα χρόνια της γαλλικής επανάστασης, διακρίθηκε ως στρατηγός και αργότερα μετά το πραξικόπημα του 1799, έγινε πρώτος ύπατος της Γαλλίας και το 1804 ανακηρύχθηκε αυτοκράτορας...

Monaxika_9876

10-03-2018
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Μοναχικά Φεγγάρια
Θέμα: Σ' ένα επώδυνο ταξίδι του ο Ζεχερλής Μιχάλης στην N. Φιγαλεία τον Φεβρουάριο του 1998, γράφει Τα μοναχικά φεγγάρια που είναι το προτελευταίο ποίημα αυτής της συλλογής, προσπαθώντας να εκφράσει τα αγωνιώδη συναισθήματά του που τον...

mauros_kathreptis

Δημιουργός: Μιχάλης Ζεχερλής
Χρονογράφήμα
Θέμα:Δεν υπάρχει κάποια εισαγωγή ούτε θα δρέψει δάφνες λογοτεχνικού κείμενου το σημείωμα αυτό.Τις τελευταίες ημέρες...

gerl_07

Το Κορίτσι της Ερμού
(Kεφάλαιο 15)
Θέμα: Δέκα μέρες μετά «Έρχομαι που να πάρει η ευχή ,περίμενε, που να κουνηθώ ,σαν αργοκίνητο καράβι γαμώτο περπατάω» ο Κωνσταντίνος προσπαθούσε σχεδόν κουτσαίνοντας να φθάσει...

Δείτε όλα τα κεφάλαια εδώ

Spyros_Zech

★★★★
Φεγγάρια
Θέμα:O Σπύρος Ζεχερλής είναι ένας τραγουδοποιός που εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή το 2014 μέσω του Utube, η μπαλάντα του...

Περίεργα & Παράξενα
★★★★
Δεδομένα που πιστεύαμε ως πραγματικότητα, δυστυχώς είναι μύθοι
Θέμα: Κάποιες πληροφορίες και δεδομένα που θεωρούμε στην ζωή μας ως αληθή στην πραγματικότητα είναι ανακρίβειες και μύθοι.Κάποιες από αυτές μάλιστα....

Naples

Ταξιδιωτικές εμπειρίες
★★★★
Νάπολη:H βρώμικη αλλά μαγική πριγκίπισσα του Νότου
Θέμα:Όταν προσγειώθηκα στο αεροδρόμιο της Νάπολης είχα στο νου μου μια πόλη που λατρεύει τον Μαραντόνα και το ποδόσφαιρο αλλά και μία πόλη γεμάτη από αρχαιότητες και με διάχυτο το ιταλικό μπρίο του Νότου...


zecherlis

Δείτε: Tα καλύτερα του Moments Blog
Θέμα:Οι κορυφαίες δημοσιεύσεις των συνεργατών του Μoments blog που λάτρεψαν οι αναγνώστες μας όλα αυτά τα χρόνια.

Sorry, your browser does not support inline SVG.

blog_69

● Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας και αποκτήστε πρόσβαση στο premium περιεχόμενο του moments blog.Χωρίς κανένα κόστος. Θα λάβετε ειδοποίηση μέσω email όταν το αίτημα σας εγκριθεί.

Είμαστε η δική σου συντροφιά