Ο Βασιλιάς ,ο γέροντας, το δαχτυλίδι και το μήνυμα του

2023-01-27

Ο βασιλιάς ανέσυρε  από το δαχτυλίδι το μήνυμα  και διάβασε :

«Κι αυτό θα περάσει.»[.......]

Και τότε ο γέροντας συμπλήρωσε :

«Θυμάσαι, άρχοντα μου, όλα όσα σου συνέβησαν ; Τίποτα και

κανένα συναίσθημα δεν είναι μόνιμο. Όπως η νύχτα διαδέχεται 

τη μέρα , έτσι εναλλάσσονται τη μέρα οι στιγμές χαράς και απελπισίας .

Αποδέξου το ως φύση των πραγμάτων, ως μέρος της ζωής»Περσικό παραμύθι


❏ Στίχοι και ιστορίες

Ποίηση

Sorry, your browser does not support inline SVG.

❑ Τα καλά νέα της ημέρας

Χρηστικές ειδήσεις

Sorry, your browser does not support inline SVG.

❏ Σχετικά

Άδραξε τη μέρα

Η Μάργκαρετ Μίτσελ ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος. Έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο με το βιβλίο της « Όσα παίρνει ο άνεμος» που εκδόθηκε το 1936. Το βιβλίο κέρδισε το Εθνικό βραβείο Βιβλίου της Αμερικής το έτος 1936 καθώς και το Βραβείο Πούλιτζερ του 1937.

Για την τιμή και το κόστος στην ζωή έχουμε πάμπολλα γνωμικά και παροιμίες και στην Ελλάδα ,παρακάτω επιλέξαμε τις πιο γνωστές παροιμίες και γνωμικά από όλο τον κόσμο που ίσως σας δώσουν μια πιο πλατεία γνώση για την τιμή και πως αυτή επηρεάζει τον κόσμο μας.

Ο Κωστής Παλαμάς ήταν Έλληνας ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ιστορικός και κριτικός της λογοτεχνίας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, με σημαντική συνεισφορά στην εξέλιξη και ανανέωση της νεοελληνικής ποίησης.

Follow us

Προσοχή:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club. Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Παραγωγή: Moments Blog