Επιστήμονες καλλιέργησαν καρπούζια στην Ανταρκτική

2023-08-10

Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν να καλλιεργήσουν καρπούζια στην Ανταρκτική, στο πιο ψυχρό μέρος στον κόσμο.

Τα καρπούζια καλλιεργήθηκαν στο πλαίσιο ενός έργου που ξεκίνησαν αρχικά οι επιστήμονες τον Φεβρουάριο του 2020 και χρειάστηκαν 103 ημέρες για την καλλιέργεια τους.

Η καλλιέργεια έγινε στον σταθμό Βοστόκ έναν ρωσικό ερευνητικό σταθμό που λειτουργεί όλο το χρόνο κι έχει χαρακτηριστεί ως το πιο ψυχρό μέρος στη Γη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η 62χρονη Karen Beale εργαζόταν ως καθαρίστρια σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει προϊόντα πυροπροστασίας στο Ντόβερ, όταν βιντεοσκοπήθηκε να βάζει σε ένα βάζο με στιγμιαίο καφέ αλεσμένα χάπια Viagra, όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο του Canterbury στη δίκη της οι συνάδελφοι της.

Μια έρευνα του Ιστότοπου World Population Review την οδήγησε να δημοσιεύσει μια λίστα με τις πιο «άτακτες» χώρες του κόσμου, όσον αφορά τον μέσο όρο των ερωτικών συντρόφων που συνευρίσκονται οι πολίτες τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Αγαπημένες δημοσιεύσεις

hand on barbed wire

Βαθύ πράσινο
Διήγημα Δράσης
Θέμα:Αντιπολεμικό διήγημα που η ιστορία του εξελίσσεται κατά την διάρκεια του Β'Π.Π. στην Κρήτη και όπως συνήθως κάθε ιστορία στο τέλος της έχει έναν μόνο νικητή.

portrait of a man

Ποιητική συλλογή
Οι χειμώνες της καρδιάς μου
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Θέμα: Ύμνος στα δάκρυα που ξεπλένουν τους την οδύνη από τους χειμώνες της καρδιάς.

Κουτί δώρου

Μορφή Αγγελική
Θέμα:Νεραΐδα φεγγαρόλουστη, τον άρχοντα μου έλα νανούρισε τον...

Night Out

«Night Out» Μια ανάλαφρη κωμωδία για τις βερολινέζικες νύχτες
26-07-2023
Θέμα:To «Night Out» Είναι μία κωμωδία που φέρνει στο φως Όλα τα ανάλαφρα και διασκεδαστικά από τις βερολινέζικές νύχτες. Χωρίς σκοτεινές ιστορίες ,γυρισμένη σε «απαγορευμένα μέρη όπου δεν επιτρέπονται κάμερες και κινητά, με πραγματικούς θαμώνες να συμμετέχουν στα γυρίσματα...

Προτάσεις για εσάς

Vilage

Γράμμα δίχως Παραλήπτη
Σειρά διηγημάτων με τον κεντρικό τίτλο
Οι μυστικές ιστορίες του Οθέλλου Ηστ
Θέμα:Ιστορία Δράσης και έρωτα λίγο μετά την πτώση του δικτάκτορα Τσαουσέσκου στην πόλη του Cluz στις μέρες των Χριστουγέννων

Plakat Petra

Petra: Ιταλική αστυνομική σειρά που γοητεύει
Θέμα:Η Petra είναι μια ιταλική τηλεοπτική αστυνομική που γοητεύει ,καλογυρισμένη με εξαιρετικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές και με μια πρωτότυπη σκηνοθετική ματιά...

Ιούλιος Βερν

Tα σημαντικότερα αποφθέγματα του πατέρα της επιστημονικής φαντασίας Ιούλιου Βερν
Θέμα:Ο Ιούλιος Βερν ήταν μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας,πατέρας του λογοτεχνικού είδους της επιστημονικής φαντασίας γνωστός για τα περιπετειώδη μυθιστορήματά του...

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog