Ονείρων Πάθη

2019-02-04

Βαδίζοντας από την Tσιμισκή έφτασα στην Τούμπα ,όπως έκανα συχνά κάθε φορά που έφευγα  νωρίς το βράδυ από την εφημερίδα .

Μου άρεσε να περπατώ μέχρι το σπίτι όταν είχα χρόνο και ήταν το σούρουπο ευχάριστο όπως σήμερα, τέλη Απρίλη ήταν και τα αρώματα της νύχτας μοσχοβολούσαν ,το φεγγάρι ήταν ολόγεμο και φεγγοβολούσε από ψηλά  ,αντίθετα με τις δικές μου σκέψεις, σκέψεις βασανισμένες ,μονότονες, πικρές και σκοτεινές από όσα κλωθογύριζαν την ψυχή μου.

 Σε όλη την διαδρομή μονολογούσα το βραδινό μου βάσανο , χρόνια ολάκερα πια τρομάζω  να γύρω στο κρεβάτι για να κοιμηθώ λιγάκι γιατί με τρώει τα σωθικά ένα σκατένιο όνειρο μόλις κλείσω τα μάτια μου είναι παρών εκεί ανελλιπώς κάθε βράδυ.

Μου έχει ρουφήξει την διάθεση για ύπνο , τα τελευταία χρόνια έχω καταντήσει ένας βραδινός άυπνος προστάτης της οικοδομής που μένω ,στην αρχή της Λαμπράκη κοντά στο Γ ΄Σώμα στρατού.

Όσο Οθελλος εμφανιζόταν και ασχολούμουν με τις ιστορίες του κάπως ξεχνιόμουν από την ένταση των συναισθημάτων που μου προκαλούσε η παρουσία του και οι αφηγήσεις του .

Όμως είχε να εμφανιστεί από τα Χριστούγεννα και τα πράγματα στο γραφείο είχαν ηρεμήσει με αποτέλεσμα να προσπαθώ να ξεκουραστώ και να μην τα καταφέρνω γιατί αυτή η λευκοντυμένη γυναίκα που με επισκέπτεται κάθε βράδυ με το αδιόρατο χαμόγελο το απαλό άγγιγμα και την ημιτελή προσπάθεια της να με φιλήσει, δεν με αφήνει να ησυχάσω ,πετάγομαι από το κρεβάτι και ξυπνώ πριν νιώσω τα χείλη της υγρά στα χείλη μου .

Αυτό το άγριο συναίσθημα της απογοήτευσης με καταπίνει ολόκληρο.

Όμως σήμερα  θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να μην ξυπνήσω ,θα παρακαλέσω τον Μορφέα να  με αγκαλιάσει με το βαθύ πέπλο του  για να γλυκάνουν  τα χείλη της τα δικά μου χείλη  και  να ευφρανθούν όλα τα μέσα μου .

Άνοιξα την πόρτα της εισόδου της οικοδομής, χαιρέτισα την κυρία Παναγιώτα που έμενε απέναντι από μένα στο ισόγειο και είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της ένα σταχτί χαριτωμένο κανίς ,χήρα ήταν η κυρ Παναγιώτα ο άντρα της ο κυρ Αντώνης πέθανε από καρδιά μόλις στα πενήντα οκτώ του χρόνια ένα βράδυ στην υπηρεσία του, ανθυπασπιστής του στρατού ξηράς ήταν ο συχωρεμένος, πάνε δέκα χρόνια τώρα.

Ανέβηκα τα πέντε σκαλιά της εισόδου, βρήκα τα κλειδιά του σπιτιού μου αφού έψαξα όλες τις τσέπες μου μια -μια , γιατί όπως είναι γνωστό είμαι ένα τύπος ακατάστατος σκορποχώρι κανονικό ,άνοιξα την εξώπορτα και μπήκα στο διαμέρισμα μου, η θέα απογοητευτική ,μπουκάλια από διάφορα ποτά πεταμένα στο πάτωμα του σαλονιού ανακατεμένα με σεντόνια και κουβέρτες σαν να είχε περάσει τυφώνας ήταν, προσπαθούσα να θυμηθώ τι έγινε χθες το βράδυ και δεν μπορούσα ,εδώ και πέντε χρόνια είχα κόψει το ποτό γιατί με διέλυε, μάλλον,  τι μάλλον ; σίγουρα χθες είχα ξανακυλήσει ,αλλιώς δεν εξηγείται η απογοητευτική θέα του διαμερίσματος μου.

Άρχισα το καθάρισμα και το συμμάζεμα ,σαν αν είχε πέσει βόμβα ήταν, πέρασαν τρεις ώρες ήδη κάνοντας φασίνα και ταχτοποιώντας ρούχα .

Άκουσα κάποια στιγμή παρόλο τον θόρυβο που έκανε η ηλεκτρική σκούπα, να χτύπα το κινητό μου , απάντησα στην κλήση αφού έκλεισα την θορυβώδη  ηλεκτρική σκούπα «Ναι ποιος είναι;» «Εγώ η Ευγενία * » « Καλησπέρα Ευγενία τι συμβαίνει;» « Μαξ ** Ήρθε από το γραφείο η Αναστασία ***  μόλις έφυγες, μας ενημέρωσε ότι ο Οθέλλος πέρασε μια βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού και νοσηλεύτηκε για μέρες στο Λαϊκό νοσοκομείο αλλά τώρα είναι καλύτερα  και πήρε εξιτήριο , μου είπε να σου πω ότι σύντομα θα συναντηθείτε θέλει να μιλήσετε για κάποιο σοβαρό θέμα ,μας έφερε και τρίγωνα πανοράματος και μπουγάτσα για τα να μας κεράσει γα τα περαστικά ήταν πολύ χαρούμενη που ανάρρωσε ο Oθέλλος»

«Ευχαριστώ Ευγενία που έκανες το κόπο να με ενημερώσεις  ,κλείνω τώρα συγνώμη αλλά  κάνω φασίνα θα τα πούμε αύριο στο γραφείο»

Από τότε που χώρισα εδώ και τρία χρόνια επανήλθα στην εργένικη ζωή ,δύσκολη η μοναξιά του εργένη και ακόμα δυσκολότερες οι δουλειές του σπιτιού, είχα και μια γυναίκα για τις πιο "βαριές δουλειές", πλύσιμο, σιδέρωμα, γενική καθαριότητα ,την Κυρία Ασημίνα μια μεσόκοπη εξηντάρα ,ποντιακής καταγωγής από το Καζακστάν ,καλή γυναίκα και παστρικιά ευτυχώς .

Τέλειωσα με το συμμάζεμα του διαμερίσματος στρώθηκα σε μια πολυθρόνα στο σαλόνι  ,και άρχισα να διαβάζω ένα βιβλίο που αγόρασα τώρα τελευταία  με τίτλο "Κάθοδος στον παράδεισο" της Πόλα Ζακ, το πραγματικό  όνομα της είναι Αμπάντι και γεννήθηκε στο Κάιρο τώρα  πια ζει μόνιμα στην Γαλλία ,το 1991 κέρδισε το βραβείο "Femina"  αυτός ήταν ο λόγος που  αγόρασα  ένα  από τα βιβλία της  .

Ήδη είχε πάει δώδεκα η ώρα ,μεσάνυχτα ,και αύριο έπρεπε να σηκωθώ νωρίς για την δουλειά ,έστρωσα το κρεβάτι και άρχισα να σκέπτομαι να ξαπλώσω η να το ξενυχτήσω και σήμερα;  θα έρθει η λευκοντυμένη να με βασανίσει η θα με ξεχάσει σήμερα .

Με αυτήν την σκέψη έγειρα στο κρεβάτι έβαλα δυο μαξιλάρια για να είναι ψηλά το κεφάλι μου, δυστυχώς το αυχενικό μου ήταν σε έξαρση πάλι,  έκλεισα τα μάτια μου, μάταια περίμενα να με πάρει ο ύπνος ,η λευκοντυμένη αργούσε και εγώ ξενυχτούσα άλλο ένα βράδυ .

Κατά τις τρεις τα χαράματα απρόσμενα εμφανίστηκε μέσα από ένα λευκό σύννεφο που περνώντας διέλυε την μαύρη καταχνιά  που με πλάκωνε σαν σπάθα κοφτερή,  ανακάθισε δίπλα μου χάιδεψε το μέτωπο μου , με κοίταξε επίμονα, μου αχνογέλασε « καλό βράδυ» μου είπε «και καλό ξημέρωμα να έχουμε Μαξ, εκατόν δώδεκα μέρες και χρόνια με αναζητούσες σήμερα θα ξημερώσουμε αντάμα»

Έγειρε και ακούμπησε σαν χάδι τα χείλη της πάνω στα δικά μου, ήταν γλυκύτατα σαν μέλι κατακόκκινα όπως τα κεράσια και απαλά σαν το μετάξι ,η ανάσα της δροσιά από ανοιξιάτικο μαγιάτικο αεράκι και τα μάτια της γαλανά σαν της θάλασσας που σκλάβωναν όλο μου το  είναι .

Τα κορμιά μας δέθηκαν σαν άλυτος κόμπος ,όπως ο γόρδιος δεσμός ο Αλεξανδρινός,πάθη τα έτρεφαν όλη την νύχτα μέχρι το ξημέρωμα για να γείρουν αποκαμωμένα στα στρωσίδια του κρεβατιού που τα υποδεχόταν και τα φιλοξενούσε αυτή την λαμπερή βραδιά.


Ήταν τριάντα Απριλίου , μετά από εκατοντάδες βράδια  κοιμόμουν ήσυχα, συντροφιά με την λευκοντυμένη που με βασάνιζε χρόνια  τώρα, για να δώσει την υπέρτατη αξία ενός αγγίγματος στα χείλη μέσα σε ένα βαθύ όνειρο που λύτρωνε τα μέσα μου.


 Ζεχερλής Μιχάλης 



* Η Ευγενία εργάζεται ως υπάλληλος υποδοχής στο γραφείο του Μαξ Μίλαν Διάβασε περισσότερα στο The secret stories of Othello Est στην ιστορία του" To τραίνο της φυγής"  

**Μαξ Μίλαν δημοσιογράφος που γράφει τις ιστορίες του Οθέλλου ,γνωρίστηκαν όταν ο Οθέλλος επισκέφτηκε το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη με πρόθεση να προτείνει στον Μαξ Μίλαν να δημοσιεύει τις ιστορίες του στην εφημερίδα που εργαζόταν .Διάβασε περισσότερα στο The secret stories of Othello Estστην ιστορία του" Χιονισμένα Χείλη

* * * Η Αθανασία και ο Οθέλλος γνωρίστηκαν πάνω στο τραίνο σε ένα ταξίδι με προορισμό την Αθήνα, όπου η Αθανασία ταξίδευε μαζί με τα αδέλφια της λίγα χρόνια μετά τον εμφύλιο. Διάβασε περισσότερα στο The secret stories of Othello Est στην ιστορία του" To τραίνο της φυγής"   




⚈ Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Το Εκρηκτικό κοκτέιλ (Αυθεντικός Τίτλος : Gunpowder Milkshake) είναι ταινία Γαλλο-γερμανο-αμερικανικής παραγωγής του 2021 που σε αιφνιδιάζει με την συνεχή δράση που προσφέρει στον θεατή στα 114 λεπτά που διαρκεί.


⚈ Σχετικά


⚈ Προτάσεις για εσάς

Δια χειρός Μιχαήλ

Μηχανή που τρέχει στους δρόμους

Η Ασπίδα το Τόξο και το Βέλος
Χρονογράφημα
Του Μιχάλη Ζεχερλή
Θέμα: Πραγματεύεται τις κουραστικές ,βαρετές και ανώφελες συναντήσεις των ανθρώπων στην σημερινή εποχή που δυστυχώς δεν έχουν καμία ουσία.

Μουσικές ιστορίες

Άντρας με πουλόβερ

Φεγγάρια
Μουσική και νότες
Ένα εξαιρετικό μουσικό απόσταγμα ήχων
Θέμα:Μία πολύ όμορφη Μουσική μπαλάντα που έγραψε ο Σπύρος Ζεχερλής την μουσική τους στίχους και την ερμηνεύει ο ίδιος.

man

Θέμα:Οι κορυφαίες δημοσιεύσεις των συνεργατών του Μoments blog που λάτρεψαν οι αναγνώστες μας όλα αυτά τα χρόνια.

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog