Η Ασπίδα το Τόξο και το Βέλος

2018-01-11

Ώρες -ώρες νοιώθω τόση πλήξη ,γραφείο, σπίτι, σπίτι ,γραφείο και άντε πάλι από την αρχή και αυτές πάλι οι ανούσιες συναντήσεις με δήθεν φίλους που γύρω από ένα τραπέζι προσπαθούν να συνυπάρξουν οι ψυχές τους , και εκείνα τα ψεύτικα χαμογέλα τους με διαολίζουν φίλε , όσο για την υποκρισία, τους ,πως δήθεν περνούν έξοχα, υπέροχα ενώ βαριούνται αφόρητα , και απλά έπρεπε να ήταν παρόντες μήπως και τους χαλάσουν το προξενιό με κάνει έξαλλο πια.

Αυτοί έρωτες πάλι πιο ρηχοί από ποτέ , λες και ακολουθούν την εποχή μας κατά γράμμα.

Άσε που δεν μπορείς να μιλήσεις σε γυναίκα πια , γιατί κινδυνεύεις από μήνυση μέχρι ξυλοδαρμό αναλόγως πόσο την έχουν συνεπάρει τα σημεία των καιρών .

Ούτε Ασπίδες , ούτε βέλη ούτε τόξα αρμόζουν στην εποχή μας , ο θεός έρωτας τα πέταξε και όπου φύγει -φύγει , κρύφτηκε στον Όλυμπο και δεν θέλει ούτε να ξεμυτίσει σε αυτό τον κόσμο που το μοναδικό συναίσθημα που έχει αξία είναι το χρήμα.

Με έναν άοπλο ερώτα δεν σε σώζει ούτε η ασπίδα του Θεού Άρη αλλά ούτε και καμιά άλλη ασπίδα.

Λιώνουν κάτω από το βάρος της μιζέριας ,της φτώχειας των ψυχών και της ισόπεδης καρδιάς.

Κάθισα πιο αναπαυτικά στο ταξί , πήγαινα να συναντήσω κάποιους τέτοιους δήθεν φίλους και γύρω - γύρω από ένα τραπέζι να φλυαρούμε άσκοπα και ατέλειωτες ώρες για μια φορά ακόμη δίχως σκοπό και τελικά δίχως και κανένα νόημα .

Ούτε και σήμερα θα γλιτώσω από αυτήν την ανυπόφορη πλήξη.


Δημιουργός : Μιχάλης Ζεχερλής


❏ Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Για να ανακαλύψει ποιοι γιορτινοί προορισμοί εντυπωσιάζουν περισσότερο όσον αφορά στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, η DFDS, μια ακτοπλοϊκή εταιρεία που ασχολείται με κρουαζιέρες, διεξήγαγε μια έρευνα μέσω του TikTok.

Ο Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε ήταν σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος. Έγραψε κριτικά δοκίμια πάνω στη θρησκεία, την ηθική, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες, δείχνοντας ιδιαίτερη κλίση στη χρήση μεταφορών, ειρωνείας και αφορισμών.

«Uncharted » Ταινία δράσης και περιπέτειας ,Αμερικανικής παραγωγής του 2022 ,με θέμα της το κυνήγι χαμένων θησαυρών και πρωταγωνιστές τους σταρ του σινεμά Antonio Banderas και Mark Wahlberg.

Ο Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε ήταν σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος. Έγραψε κριτικά δοκίμια πάνω στη θρησκεία, την ηθική, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες, δείχνοντας ιδιαίτερη κλίση στη χρήση μεταφορών, ειρωνείας και αφορισμών.

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog