Η Ασπίδα το Τόξο και το Βέλος

2018-01-11


Η Ασπίδα το Τόξο και το Βέλος

⚊ Χρονογράφημα ⚊

Από τη σειρά: Δια χειρός Μιχαήλ

Ώρες -ώρες νοιώθω τόση πλήξη ,γραφείο, σπίτι, σπίτι ,γραφείο και άντε πάλι από την αρχή και αυτές πάλι οι ανούσιες συναντήσεις με δήθεν φίλους που γύρω από ένα τραπέζι προσπαθούν να συνυπάρξουν οι ψυχές τους , και εκείνα τα ψεύτικα χαμογέλα τους με διαολίζουν φίλε , όσο για την υποκρισία, τους ,πως δήθεν περνούν έξοχα, υπέροχα ενώ βαριούνται αφόρητα , και απλά έπρεπε να ήταν παρόντες μήπως και τους χαλάσουν το προξενιό με κάνει έξαλλο πια.

Αυτοί έρωτες πάλι πιο ρηχοί από ποτέ , λες και ακολουθούν την εποχή μας κατά γράμμα.

Άσε που δεν μπορείς να μιλήσεις σε γυναίκα πια , γιατί κινδυνεύεις από μήνυση μέχρι ξυλοδαρμό αναλόγως πόσο την έχουν συνεπάρει τα σημεία των καιρών .

Ούτε Ασπίδες , ούτε βέλη ούτε τόξα αρμόζουν στην εποχή μας , ο θεός έρωτας τα πέταξε και όπου φύγει -φύγει , κρύφτηκε στον Όλυμπο και δεν θέλει ούτε να ξεμυτίσει σε αυτό τον κόσμο που το μοναδικό συναίσθημα που έχει αξία είναι το χρήμα.

Με έναν άοπλο ερώτα δεν σε σώζει ούτε η ασπίδα του Θεού Άρη αλλά ούτε και καμιά άλλη ασπίδα.

Λιώνουν κάτω από το βάρος της μιζέριας ,της φτώχειας των ψυχών και της ισόπεδης καρδιάς.

Κάθισα πιο αναπαυτικά στο ταξί , πήγαινα να συναντήσω κάποιους τέτοιους δήθεν φίλους και γύρω - γύρω από ένα τραπέζι να φλυαρούμε άσκοπα και ατέλειωτες ώρες για μια φορά ακόμη δίχως σκοπό και τελικά δίχως και κανένα νόημα .

Ούτε και σήμερα θα γλιτώσω από αυτήν την ανυπόφορη πλήξη.Δημιουργός : Μιχάλης Ζεχερλής


⚊ Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Από τη σειρά: Δια χειρός Μιχαήλ

Φέτος το καλοκαίρι δεν βρήκα ούτε μια σταλίτσα χρόνο για να πραγματοποιήσω την τρελή μου επιθυμία να τελειώσω το βιβλίο που αγόρασα πριν τρεις ολόκληρους μήνες, αλλά λίγο πριν τελειώσει ο Σεπτέμβρης αποφάσισα επιτέλους να το διαβάσω, λίγες σελίδες από την αρχή του όλο κι άλλο είχα προλάβει να ξεφυλλίσω .

Θολή μέρα η σημερινή, η ομίχλη σου τρυπά τα κόκαλα και η παγωνιά πλάκωσε όλη την πόλη , παραμονή Χριστουγέννων σήμερα, χωρίς παιδικές φωνές , χωρίς κάλαντα που θα σκορπούσαν μια μικρή ελπίδα στο θολερό απόκοσμο τοπίο μιας ερημικής πόλης.

"Δέξου το φως των παρόντων γιατί μόνο έτσι θα σβήσεις το σκοτάδι των απόντων "

Έλα μου

2018-09-20

Έλα μου, έκφραση συνηθισμένη για όλους τους άλλους ,στο δικό μου κόσμο όμως δυο λέξεις αγαπημένες που σηματοδοτούν μια ολόκληρη ζωή γεμάτη όνειρα ,πάθος και έρωτα.

⚊ Διαβάστε επίσης

san_etaira_112

Δημιουργός:Μιχάλης Ζεχερλής
Σαν Εταίρα
Θέμα:Όταν οι επιλογές σου στην ζωή σε αναγκάζουν σαν εταίρα να σκύβεις για να ζεις χωρίς ενδοιασμούς.

City

Το δεύτερο μέρος του διηγήματος Something less than nothing
Θέμα:Η Διακομιδή στο νοσοκομείο από μία άγνωστη γυναίκα που σώζει την ζωή του Δημοσθένη τον αναγκάζει να ψάξει να βρει τον ευεργέτη του λίγες ώρες μετά το εξιτήριο του από την κλινική όπου νοσηλευόταν.

Σκούρα γαλανά μάτια

Τα ύστερα του μοχθηρού
Του Ζεχερλή Μιχάλη
Θέμα:Η μάταια αναζήτηση αγαπημένων προσώπων και τον σκληρό ρόλο του μοχθηρού για να μην ευοδωθεί ο σκοπός αυτός.

Μαχάτμα Γκάντι

Αποφθέγματα
★★★
Τα 20 Σοφά αποφθέγματα του Μαχάτμα Γκάντι
Θέμα:Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1869 και πέθανε στις 30 Ιανουαρίου του 1948....

Ο Τζον Ερνστ Στάινμπεκ

Τα κορυφαία αποφθέγματα του μεγάλου συγγραφέα Τζον Στάινμπεκ
Θέμα:Ο Τζον Ερνστ Στάινμπεκ ήταν Αμερικανός συγγραφέας ,γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1902 στο Σαλίνας, της Καλιφόρνιας και απεβίωσε στις 20 Δεκεμβρίου 1968 στην Νέα Υόρκη. Το κορυφαίο του έργο και βραβευμένο με Βραβείο Πούλιτζερ είναι το μυθιστόρημα ,Τα Σταφύλια της Οργής και το Άνθρωποι και ποντίκια....

Man_days

Γίνετε μέλος
● Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας και αποκτήστε πρόσβαση στο premium περιεχόμενο του moments blog.Χωρίς κανένα κόστος. Θα λάβετε ειδοποίηση μέσω email όταν το αίτημα σας εγκριθεί.