Κουτσοφλέβαρος

2023-02-13

Λαϊκή παράδοση

Όπως λέει η λαϊκή μας παράδοση  κάποτε μια γριούλα, τσοπάνισσα που την ταλαιπωρούσε το κρύο και  η παγωνιά του Μάρτη με τον ερχομό του Απριλίου, χάρηκε και βλαστήμησε τον Μάρτιο για το κρύο και το αγιάζι που πάγωσε την ίδια και τα ζωντανά της. Τότε ο Μάρτης θεώρησε ότι η συμπεριφορά της γριούλας τον έθιγε , και για να προστατεύσει την αξιοπρέπεια του και  να την εκδικηθεί ζήτησε να δανειστεί μια ημέρα από τον μήνα Φεβρουάριο και εκείνη την ημέρα δημιούργησε τόσο κρύο και παγωνιά που η γριά τρόμαξε από τη δύναμη του.

Εξαιτίας της συγκεκριμένης μέρας, ο μήνας Φεβρουάριος θεωρείται ως «κουτσός» ή όπως ονομάζεται στην ελληνική παράδοση Κουτσοφλέβαρος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε ήταν σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος. Έγραψε κριτικά δοκίμια πάνω στη θρησκεία, την ηθική, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες, δείχνοντας ιδιαίτερη κλίση στη χρήση μεταφορών, ειρωνείας και αφορισμών.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Χρηστικές ειδήσεις



Δημοφιλείς δημοσιεύσεις

Μουσικές ιστορίες

Άντρας με πουλόβερ

Φεγγάρια
Μουσική και νότες
Ένα εξαιρετικό μουσικό απόσταγμα ήχων
Θέμα:Μία πολύ όμορφη Μουσική μπαλάντα που έγραψε ο Σπύρος Ζεχερλής την μουσική τους στίχους και την ερμηνεύει ο ίδιος.

Πίνακας ζωγραφικής

Μισή αλήθεια
Του Ζεχερλή Μιχάλη
Θέμα:Ψάχνωντας μια αλήθεια χρόνια και καιρούς στις στροφές της ζωής μας.

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog