Κουτσοφλέβαρος

2023-02-13

Λαϊκή παράδοση

Όπως λέει η λαϊκή μας παράδοση  κάποτε μια γριούλα, τσοπάνισσα που την ταλαιπωρούσε το κρύο και  η παγωνιά του Μάρτη με τον ερχομό του Απριλίου, χάρηκε και βλαστήμησε τον Μάρτιο για το κρύο και το αγιάζι που πάγωσε την ίδια και τα ζωντανά της. Τότε ο Μάρτης θεώρησε ότι η συμπεριφορά της γριούλας τον έθιγε , και για να προστατεύσει την αξιοπρέπεια του και  να την εκδικηθεί ζήτησε να δανειστεί μια ημέρα από τον μήνα Φεβρουάριο και εκείνη την ημέρα δημιούργησε τόσο κρύο και παγωνιά που η γριά τρόμαξε από τη δύναμη του.

Εξαιτίας της συγκεκριμένης μέρας, ο μήνας Φεβρουάριος θεωρείται ως «κουτσός» ή όπως ονομάζεται στην ελληνική παράδοση Κουτσοφλέβαρος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία από τις ισχυρότερες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στην διάρκεια της ζωής του είναι η φιλία , η προδοσία ενός φίλου είναι βαθύτατο πλήγμα και πονά όσο και η απιστία μία ερωτικής σχέσης. Ο πιστός φίλος στην ζωή είναι ευλογία.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Χρηστικές ειδήσειςΔημοφιλείς δημοσιεύσεις

Μουσικές ιστορίες

Άντρας με πουλόβερ

Φεγγάρια
Μουσική και νότες
Ένα εξαιρετικό μουσικό απόσταγμα ήχων
Θέμα:Μία πολύ όμορφη Μουσική μπαλάντα που έγραψε ο Σπύρος Ζεχερλής την μουσική τους στίχους και την ερμηνεύει ο ίδιος.

Πίνακας ζωγραφικής

Μισή αλήθεια
Του Ζεχερλή Μιχάλη
Θέμα:Ψάχνωντας μια αλήθεια χρόνια και καιρούς στις στροφές της ζωής μας.

Follow us
facebook twitter youtube tiktok envelope home

Προσοχή:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο , η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση η διασκευή των λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύονται στο moments blog χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών τους και του moments club.Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Παραγωγή: Moments Blog