Η Ούρσουλα Κoρμπερό ( Η Τέλεια Ληστεία) πρωταγωνιστεί στην νέα μίνι ισπανική αστυνομική σειρά του Netflix, παραγωγής του 2023 «Φλεγόμενο Σώμα» που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.
Αποφθέγματα για την Εκπαίδευση και τη Διδασκαλία.

Σας παρουσιάζουμε μια συλλογή με αποφθέγματα και ρητά σπουδαίων ανθρώπων που μας υποδεικνύουν τη σημασία της παιδείας της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας.
Στον πάτερα μου χρωστάω το ζην στον δάσκαλών μου το ευ ζην.
Αλέξανδρος ο Μέγας, Βασιλεύς των Μακεδόνων
Δεν εξαρτάται πάντοτε από το δάσκαλο το να δημιουργεί καλούς μαθητές, αλλά θα πρέπει να βοηθάει σε αυτό και η φύση των εκπαιδευόμενων. Καθώς κι ο σπόρος πρέπει να βρει το κατάλληλο έδαφος για να φυτρώσει και να αναπτυχθεί.
Napoleon Bonaparte, Γάλλος αυτοκράτορας
Αυτοί που δίνουν καλή εκπαίδευση στα παιδιά, πρέπει να τιμώνται περισσότερο από εκείνους που τα γέννησαν, γιατί οι γονείς τους έδωσαν μόνο τη ζωή, οι παιδαγωγοί όμως την ικανότητα να ζουν καλά.
Αριστοτέλης, Έλληνας φιλόσοφος
Εκείνοι που γνωρίζουν πως να σκεφτούν δε χρειάζονται δασκάλους
Mahatma Gandhi, Ινδός πολιτικός
Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του κι όταν πια του έχει διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.
Νίκος Καζαντζάκης, Έλληνας συγγραφέας
Η αποτελεσματικότερη εκπαίδευση είναι αυτή που αφήνει το παιδί να παίζει με όμορφα πράγματα.
Πλάτων ,Έλληνας αρχαίος φιλόσοφος
Νομίζω πως όσοι εκπαιδεύτηκαν, όχι μόνο αυτοί είναι ευτυχισμένοι και το νοικοκυριό τους διοικούν καλά, μα και τους άλλους ανθρώπους ωφελούν.
Σωκράτης, Έλληνας αρχαίος φιλόσοφος
Παιδεία και αρετή και γνώση όσο κι αν είναι άγνωστα στους πολλούς, είναι το πιο γλυκό πράγμα στη ζωή του ανθρώπου.
Σωκράτης, Έλληνας αρχαίος φιλόσοφος
Διπλά βλέπουν όσοι έμαθαν γράμματα.
Πυθαγόρας, Έλληνας αρχαίος φιλόσοφος και μαθηματικός
Η αγραμματοσύνη είναι μάνα όλων των κακών.
Πυθαγόρας ,Έλληνας αρχαίος φιλόσοφος και μαθηματικός
Κι όπως λέει η σοφόκλειος «Αντιγόνη» στον Κρέοντα (σε ελεύθερη δική μου απόδοση):
Η Μάργκαρετ Μίτσελ ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος. Έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο με το βιβλίο της « Όσα παίρνει ο άνεμος» που εκδόθηκε το 1936. Το βιβλίο κέρδισε το Εθνικό βραβείο Βιβλίου της Αμερικής το έτος 1936 καθώς και το Βραβείο Πούλιτζερ του 1937.
Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι (Mrs Harris goes to Paris) Είναι μια δραματική κομεντί, με χώρες παραγωγής την Ουγγαρία, Αγγλία, Καναδά, Γαλλία και ΗΠΑ του 2022, που πραγματικά σε αγγίζει ως θεατή γιατί είναι ιδιαίτερα πνευματώδης και σου αφήνει ένα γλυκόπικρο συναίσθημα όταν την παρακολουθείς.

Διήγημα Δράσης





